Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De vrijwilligers van de Herentalse zwerfpoezen zijn boos : 'Puur vandalisme'

HZP vzw

De vrijwilligers van de Herentalse zwerfpoezen (HZP) zijn boos.  Zéér boos.  Het zeer actief en tof HZP-team  werd vandaag  opnieuw geconfronteerd met vandalisme, een laffe daad.     

'Op één van onze goed onderhouden slaap- en voederplaatsen voor zwerfkatjes werd het slaaphuisje van de katjes gestolen', klinkt het bij het team  Dat is de 3e keer in minder dan een jaar dat er in Herentals slaaphuisjes en ook  materiaal  van de zwerfkatjes verdwijnt.   Het gaat o.a. om de buurt van de Molekens Hoevereveld.

Het grootste drama treft echter de zwerfpoezen zelf, zij hebben plots geen veilige rust- en slaapplaats meer. Weg vertrouwen in de mens, en dat vertrouwen  werd vaak zeer langzaam terug opgebouwd. Stap voor stap. Dag na dag. Soms maanden aan een stuk. '

Bij HZP hebben ze geen idee waarom de dief van het slaaphuisje de poezendekentjes liet liggen, de dekentjes zijn nochtans super zacht. Maar op een hoopje, en in de regen, zijn ze ook voor de zwerfkatjes geen knus rustplaatsje meer.

Een alleszeggende reactie van een HZP medewerker op de dag van de diefstal : “Wat is dat hier…. Ons huisje is weg, welke akelige mensen doen zoiets nu toch, triest heel triest…“

De slaap- en voederplaatsen van de Herentalse Zwerfpoezen worden dagelijks bezocht door de vrijwilligers. Er wordt eten en drinken voorzien voor de zwerfpoezen. Indien nodig medicatie. De nabije omgeving wordt netjes gehouden. En op niet gesteriliseerde poezen wordt  steevast het TNR (Trap Neuter Release) principe toegepast.

Een aantal  voeder- en slaaplocaties van de zwerfkatten kregen de voorbije periode een stijlvolle upgrade voor meer integratie in de omgeving en het natuurdomein.

En dat allemaal dankzij de steun en de hulp van handige papa’s, gulle houtleveranciers en poezenvrienden en sponsors die HZP financieel steunen.

 Voor wie er nog aan twijfelt, zwerfkatjes in de Kempen, zijn geen in het wild levend ras dat z'n plan wel zal trekken. Ze zijn aangewezen op hulp van u en ik.

Het zijn vaak achtergelaten katjes, gedumpte kittens, niet gechipte huistijgers die de weg naar huis niet meer vinden. En nog erger, katjes met medische complicaties waarvan de kosten  te hoog opliepen voor hun baasje en dan maar gedumpt worden.

We doen een warme oproep. Meld verdachte bezoekers of handelingen aan de slaap- en voederplaatsen van de zwerfkatjes. Onze HZP vrijwilligers kunnen zich identificeren met een voederpasje.   

Hou een oogje in het zeil. Help helpen.

De zwerfkatjes overleven het niet zonder uw hulp en steun.  Bij vaststellingen vandalisme  herentalsezwerfpoezen@gmail.com    

 

Herentalse zwerfpoezen vzw

Herentalse zwerfpoezen vzw : vandalisme

Herentalse zwerfpoezen vzw

Herentalse zwerfpoezen vzw

HZP vzw

Deel dit artikel