Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De Warmste Kempen samen tegen kansarmoede : schenk een… vakantie

Toerisme

Een originele gift waarmee je een kansarm gezin tweemaal helpt? Koop en doneer een stukje vakantie op de webshop van ‘De Warmste Kempen’.  Je verwent een kansarme met een welverdiende vakantie én steunt het fonds van De Warmste Week 2022.  Een gezamenlijke actie van Toerisme Provincie Antwerpen en Kempense vakantiemakers binnen het project ‘Drempelvrij Toerisme’.

Dagje pretpark voor de kinderen of wellnessweekend met je liefste?  Niet voor iedereen vanzelfsprekend: 20% van de Vlamingen kan zich geen jaarlijkse vakantie veroorloven. Terwijl vrije tijd en ontspanning toch een basisrecht vormen.  Een onderbelicht facet van kansarmoede, het jaarthema van De Warmste Week.

Daarom zet Toerisme Provincie Antwerpen ‘De Warmste Kempen: iedereen verdient vakantie’ op. De actie past naadloos binnen haar project ‘Drempelvrij Toerisme 2020-2025’, een reeks uiteenlopende initiatieven om de vakantieparticipatie te verhogen.

Dubbele donatie

De oproep van Toerisme Provincie Antwerpen wekt veel enthousiasme op.  Tientallen toeristische diensten en uitbaters van logies, attracties, restaurants en cafés - alle actief in de Kempen - doneren gratis producten of belevingen.

De vakantielijst op www.kempen.be/dewarmstekempen groeit nog elke dag. De webshop blijft online tot 24 december.

Bijzonder is dat je het gekochte artikel meteen weer weggeeft aan een kansarm gezin of persoon. Lokale doelgroepenorganisaties overhandigen hen binnenkort de cadeaus. Ten slotte verdubbelt Toerisme Provincie Antwerpen het totale ingezamelde bedrag. Die som gaat integraal naar het fonds van De Warmste Week 2022.

Alpacawandeling of kampeerweekend?

Van lekkere traktaties tot (ont)spannende overnachtingen: de webshop bevat alles wat een vakantie in de Kempen zo plezant maakt. Met uiteraard tickets voor topattracties als De Lilse Bergen, Hidrodoe, Tabloo of Keiheuvel. Plus verrassende uitjes waaronder een meet & greet met alpaca’s, een ritje in een eTuktuk of een rondleiding op een saffraanboerderij. De overnachtingen klinken - typisch Kempen - avontuurlijk: van kampeerhut tot luxetipi.

De vakantielijst bevat items in elke prijscategorie. Want ook een ijsje met discobollen en een navulbare waterfles horen bij je wandeling in de Kempen.

'Je kiest niet alleen wat je schenkt maar ook aan wie. Kansarmoede heeft vele gezichten. Help je graag een alleenstaande mama of steun je liever een familie met zware medische kosten? Bij De Warmste Kempen beslis je zelf wie je blij maakt. Trakteer een kansarm gezin op fijne vakantiemomenten in de Kempen. Inclusief de bijbehorende onvergetelijke herinneringen!', klinkt het bij het provinciebestuur.  Foto provincie Antwerpen.

Toerisme

Deel dit artikel