De Wechelse Malawi-vrienden bestaan 10 jaar. 'We nodigen u uit voor onze wandeldag t.v.v. het schooltje Yocevim, in Sitima, Malawi (project Mieke Van Noppen-Hendrickx),' zegt Rita Haest.

'Inschrijven kan in de Zandfluiter, Tulpenlaan 1, Wechelderzande van 9.00u tot 15u. De deelnameprijs bedraagt 2 euro per persoon. Er is keuze uit 3 verschillende bewegwijzerde wandelingen in lusvorm van ± 5, 8 en 10 km.

Combineren is mogelijk. Iedereen kan genieten van broodjes, soep, desserten en dranken aan democratische prijzen. Ook niet-wandelaars zijn van harte welkom.

De doortocht van de cycloon Idai veroorzaakte in Malawi ernstige overstromingen. Dit zorgde voor het uitvallen van de elektriciteitscentrales in het land, onbewoonbare huizen, en verlies van alle oogst in de regio.

Het schooltje van Sitima is voor velen een rots in de branding. Dat is ook dit jaar weer gebleken. Gelukkig konden de mensen van de 9 omliggende dorpen er tijdelijk onderdak vinden.

Ook de voedselvoorziening voor de leerlingen en het personeel was en is nog steeds van zeer groot belang. En door de goede werking van de school kon deze spoedig terug opstarten. Dit heeft effect in de school zelf, in de omgeving, alsook in de ganse gemeenschap te Sitima.

Met de Wechelse Malawi-vrienden blijven we dit belangrijk project ondersteunen. En uw hulp daarin is zeer welkom! Kom wandelen in de prachtige omgeving van Wechelderzande. Zo helpen we samen dit levensproject van Mieke verder ondersteunen naar zelfstandigheid.

Wandelen voor Malawi – zondag 16 februari - Waar: Parochiecentrum De Zandfluiter, Tulpenlaan 1, Wechelderzande.

Info: Wechelse Malawivrienden, rita.haest@gmail.com