Kung fu school De Wechelse Tijger geeft training aan kinderen uit het lager onderwijs en bestaat momenteel 3 jaar. Dit jaar hebben ze hun eerste stappen gezet in het wedstrijdcircuit en hebben ze deelgenomen aan het Belgisch Kampioenschap en Open Vlaams Kampioenschap afgelopen 6 mei te Keerbergen.

De deelnemers in kwestie hebben een specifieke stijl, of reeks van oefeningen, uitgevoerd waarop punten werden toegekend op kracht, focus, stabiliteit, expressie en uithouding.

De club is met 3 gouden, 3 silveren en 4 bronzen medailles naar huis gekeerd.

Een mooie prestatie voor een dorpje uit de Kempen!

Kung fu voor kinderen geniet momenteel van een enorme populariteit. Elk seizoen zijn de verschillende scholen in België genoodzaakt om met wachtlijsten te werken omdat ze de aanvragen gewoon niet aan kunnen.

De focus bij kinder kung fu ligt op algemene ontwikkeling van de motorieke vaardigheden alsook de controle van het eigen lichaam. De leerstof omvat stoten, trappen, klemmen en werptechnieken.

De kinderen leren deze vaardigheden onderandere door vaste bewegingsets te leren. De focus bij hun opleiding ligt bij vaardigheden en niet bij agressie.

De Wechelse Tijger is een zusterschool van de Zwarte Tijger uit Malle.

Bij de Wechelse Tijger ligt de focus volledig op kinder Kung Fu. De club in Malle geeft les aan iedereen vanaf 12j.

Meer informatie kan u vinden op:

https://www.facebook.com/DeWechelseTijger/

http://zwartetijger.be/2017/01/kinderen-en-kung-fu/

Contactgegevens: Wechelse Tijger Vzw - Wim Seeuws - Houtvesterstraat 10 - 2275 Wechelderzande - 0468/14.48.32