Volkskunstgroep Die Spelewei organiseert op zaterdag 12 en zondag 13 augustus het 51e Internationale Folklorefestival in Westerlo.

Naar jaarlijkse traditie organiseert Volkskunstgroep Die Spelewei het 51e Internationale Folklorefestival in Westerlo. Dit jaar zorgen dansensembles uit Ierland, Duitsland, Taiwan, Sicilië en Vlaanderen alweer voor een wervelend spektakel in de prachtige voortuin van het gemeentehuis, en voormalig kasteel van Gravin Jeanne De Merode.

De bezoekers kunnen in het tweede weekend van augustus genieten van een afwisselend programma van authentieke dansen en muziek uit alle windstreken. Dit spektakel zorgt ieder jaar opnieuw voor een unieke kennismaking met de folklore van diverse culturen. De gastgroepen logeren in gastgezinnen tijdens het festival. Zo komt de cultuur echt tot bij de bevolking thuis.

Zaterdagavond 12 augustus geven we de aftrap met een prachtige avondvoorstelling. Die avond zullen groepen uit Ierland, Taiwan, Duitsland, Sicilië en uiteraard onze eigen groep uit Vlaanderen het beste van zichzelf geven.

Op zondag 13 augustus staat er een namiddagvoorstelling op de planning. Daarnaast is er nog extra vermaak. We zorgen naast de optredens voor leuke volksspelen, kinderschmink, een springkasteel, roofvogels en een marktje waarop je verschillende ambachten kan leren kennen zoals kantklossen, manden vlechten, weven, etc.

Tickets in voorverkoop (5euro + gratis consumptie) zijn te verkrijgen bij Toerisme Westerlo, maar uiteraard kan u aan de kassa op de dag van de voorstelling ook nog een ticket kopen.

Meer info: http://www.diespelewei.be/festival

foto: Die Spelewei