-Van donderdag 22 tot en met zondag 25 september trapt de Werft het cultuurseizoen af met een eigenzinnig ingekleurd openingsweekend. De Werft kleurt Geel biedt tal van concerten en voorstellingen verspreid over het centrum van Geel, soms betalend, soms gratis, maar steeds voor een breed publiek.

-We starten op donderdag 22 september met het Vlaams Radio Koor en Pieter Wispelwey in de St. Amandskerk ism het Festival Van Vlaanderen.

-Op vrijdag hosten we een uniek feestje in de hangaar van Speelbos in het voormalig Engels Kamp op Kievermont: Culture Cam! De Werft zet hieronder de schouders, samen met het talentplatform Plateau van JH de Bogaard en Hortus, het platform voor nieuwe urban en elektronische muziek in Geel en omstreken.

-Zaterdag kan je in de Academie Muziek, Woord en Dans gaan luisteren naar wat Frans Grapperhaus over Bach te vertellen heeft in de voorstelling ‘Ik wou dat ik 2 hondjes was’. Later op de avond barst in de Bogaard met The Skyblasters en Bong Productions een heuse Reggae Geel Brukout los. Letterlijk vertaald uit het Jamaicaans: een moment van pure energie en opwinding, voor onbezonnen, onbegrensd en uitbundig gedrag.

Allen daarheen! Als je het wat rustiger wil houden kan je in de Halle naar de opening van de tentoonstelling van de docenten van de Kunstacademie van Geel: Academia dell’Arte.

-Zondagvoormiddag genieten we van ‘De Persclub’ in het vernieuwde Café de Werft. Een aantal Kempense topjournalisten gaan dieper in op het nieuws van de voorbije dagen en zorgen voor enkele primeurs. In de namiddag spelen er meerdere voorstellingen op diverse locaties in het centrum.

Zo kan je op de binnenplaats van het OCMW Dagcentrum het experimentele theaterlabo ‘Reparaties en Herstellingen’(6+) bezoeken. Een interactieve voorstelling waarmee de Gezusters Hirngespinst de wereld rondtrekken in de hoop die samen met de kinderen te verbeteren.

-In het Stadspark, waar op dat ogenblik eveneens Park op zijn kop zal plaatsvinden, kan je ondertussen plaatsnemen in één van de installaties van het vertelkabinet van Cie Tartaren. Eén Tartaar vertelt je persoonlijk een kort, historisch verhaal over een straffe madam.

Als dat nog niet genoeg is kan je, met of zonder je kinderen vanaf 6 jaar, op het grasperk tussen het Stadhuis en de Werft kennis maken met de wereld van de absurde, griezelige, hartverwarmende, bijzondere wezens uit Østerklan/k van Compagnie Frieda &Theater Froefroe.

Sacer

Als kers op de taart sluiten we dit openingsweekend af met ‘SACER: een theaterparade van outcasts’. De Braziliaanse theatermaakster Adriana La Selva creëerde deze parade exclusief voor de Werft in samenwerking met o.a. de dansers van Urban Dance Floor, het koor Villanella, de muzikanten van de Fanfare van Honger en Dorst, de Centrumharmonie, vzw kreatief, Indimaj Vrouwen vzw, dramaturg Ehsan Rahimi Tembi,’t Origineel, actrice Gerlinde Hoskens, grafisch designer Luka Sjeres en nog veel meer creatieve Gelenaars.

De parade start om 16 uur op de parking van het Stadhuis met muziek en dans. De Sint-Amandskerk biedt een verrassing die we nog graag geheim houden. Via Nieuwstraat, Centrumparking en de Kollegestraat trekt de parade naar de Markt, met onderweg de nodige dans-, theater en muzikale interventies. Van de Markt gaat het vervolgens via de Palingstraat naar het Stadspark waar de parade overvloeit in een SACER-ontmoetingsmoment met outcasts.

-Programma

de Werft kleurt Geel! van 22 t.e.m. 25 september

Donderdag 22 september: Vlaams Radiokoor & Pieter Wispelwey i.s.m. Festival van Vlaanderen – Transcendente echo’s Sint Amandskerk 20.15u -

Vrijdag 23 september Culture Camp: -SeizoensKlanken -Nestor en DB Baldadig -Lohaus -Black Mango -TLP aka Troubleman Hangaar Engels Kamp van 19 tot 03u

-Zaterdag 24 september Frans Grapperhaus – Ik wou dat ik twee hondjes was Academie Muziek, Woord & Dans 19.30u – vooraf reserveren Reggae Geel Brukout Jeugdhuis De Bogaard – 21u Academia Dell’Arte – groepstentoonstelling docenten kunstacademie Geel De Halle

-Zondag 25 september De Persclub Café de Werft – 10u Cie Tartaren – Tartarenvertelkabinet & De Kabardoesjkes Stadspark – 12.30 tot 15u45 Compagnie Frieda &Theater FroeFroe - Østerklan/k (6+) Grasplein tussen Stadhuis en de Werft – 13u tot 14.30u en 15u tot 16u - vooraf reserveren is noodzakelijk Gezusters Hirngespinst - Reparaties en Herstellingen (6+) Binnenplein OCMW Dagcentrum Nieuwstraat – voorstelling om 13u en om 15u – vooraf reserveren is noodzakelijk

Exclusieve parade: SACER Centrum Geel – 16 tot 17.30u