De Woeste Goesting uit Oud-Turnhout sleept een van de zes eerste Zo Dichtblij Awards in de wacht. Bond Beter Leefmilieu, Unizo en Gezinsbond reikten vandaag 6 prijzen uit voor activiteiten die bijdragen aan een leefbare stad of gemeente. Hiermee sluiten ze de succesvolle eerste editie van de klimaatcampagne Zo Dichtblij af.

Bruisende en duurzame gemeenten
Van 29 april tot 3 juni registreerden 76.102 deelnemers in totaal meer dan 300.000 Zo Dichtblij-loten in de 90 deelnemende gemeenten en werden maar liefst 572 duurzame activiteiten georganiseerd. Verenigingen en burgergroepen brengen inwoners samen rond duurzame themas.

Zo werken ze actief mee aan de transitie naar een leefbare stad of gemeente en dat wil Zo Dichtblij graag aanmoedigen en meer zichtbaar maken. Daarom belonen wij de zes winnaars met een geldprijs van 500 euro, vertelt Inge Malev van Bond Beter Leefmilieu.

Winnaar Zo Dichtblij Awards
Ecotuindag Woeste Goesting wint prijs voor Gezonde, lokale voeding
De tuin van Christine Roelofs van Woeste Goesting (Oud-Turnhout) is een tuin waar culinaire biodiversiteit bovenaan staat. Smaakdiversiteit is waar haar tuin over gaat. Met vooral veel verschillende groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen.

De laatste jaren combineert Christine steeds meer haar passie voor wilde eetbare planten, met de echte moestuin gewassen. In haar keuken experimenteert en onderzoekt Christine met al deze heerlijke planten de mogelijkheden voor haar speciale diners en delicatessen. Christine verdient deze prijs omdat ze al enkele jaren bezig is en zich ontpopte tot een enthousiaste ambassadeur voor gezonde, zelfgekweekte voeding, besluit de jury.

Christine Roelofs van Woeste Goesting : 'Ik kan de geldprijs goed gebruiken om het stuk gras waar we de tent op plaatsen te egaliseren. Zo kunnen we de gasten comfortabel ontvangen voor diners, walking diners, open dagen en andere activiteiten. Als er dan nog wat geld over is willen we natuurlijk graag investeren in nog meer bijzondere eetbare vaste planten en bollen, vertelt Christine. (pp)