Tegen 2020 moet 20 procent van onze energievoorziening afkomstig zijn van hernieuwbare bronnen, zo stelt. Na onderhandeling werd dit percentage voor België gereduceerd tot 13 % , wat nog steeds een hele uitdaging inhoudt!

Mede doordat kernenergie hoe langer hoe meer in vraag wordt gesteld, komt windenergie meer en meer op de voorgrond als mogelijke energiebron in België. Daarbij ligt de klemtoon vaak op grote windmolenparken, zoals die voor de kust in Knokke, terwijl windenergie ook  op kleinschaliger niveau  benut kan worden.  Ook in Vorselaar tonen projectontwikkelaars hun interesse voor wind als hernieuwbare bron. “Maar hoe kunnen we de windmolens tot een win win project maken voor de gemeenschap, het milieu en de toekomstige generaties?”
 

Om de argumenten pro en contra duidelijk te stellen en na te denken over de beste aanpak, organiseert Werkgroep Transitie Vorselaar in samenwerking met Vormingplus Kempen een debat met enkele ervaringsdeskundigen op het terrein.  De centrale vraag die daarbij gesteld wordt is hoe we windmolens tot een win-win project kunnen maken voor zowel de gemeenschap als het milieu.

Wanneer?  Op 15 april 2011  om 20 uur

Waar? Buurthuis, Oostakker 16 – 2290 Vorselaar

Panel:

* Gemeente Vorselaar 

* Bond Beter Leefmilieu – Erik Grietens

* Nike – Laakdal – Filip Peeters

* ACW Limburg – Anton Gerits 

Moderatie: Katrien Verwimp & Alma De Walsche

info:  Alma De Walsche  0474 96 86 61 wtv