Op donderdag 13 december wordt het ijs gebroken door de 2e editie van Heist Loopt Warm. Een pittig, maar haalbaar parcours van 2,7 km door Heist-op-den-Berg met start en aankomst op het Gouden Kruispunt.

Iedereen is welkom, ook wandelaars kunnen genieten van deze amusante tocht met tal van lichtjes en animatie! Draag jouw steentje bij voor het goede doel, werk terwijl aan jouw conditie én geniet van een gezellige wintersfeer.

Afstand, parcours & start

Start en aankomst zijn voorzien t.h.v. Winterbar Moose.
Naargelang het aantal inschrijvingen zullen we in "waves" starten. Omstreeks 19u00 voorzien we een start voor de joggers, en de kinderen. Vanaf 20u00 is het de beurt aan de wandelaars.

Het parcours van 2,7 km is uitdagend, vol verrassingen en sfeervol verlicht.
Hoe meer lichtjes, hoe meer vreugde

Trek jouw meest opvallende outfit aan! Lichtjes, breeklichtjes, fluo kleding, ... Hoe opvallender hoe liever. Voor de meest opvallende deelnemer ligt er een leuk geschenkenpakket klaar.

Laat je sponsoren door vrienden of familie

Heb je d'r meer voor over? Of heb je zelf enkele sponsors gezocht die jouw sportieve inzet steunen? Verhoog dan jouw bedrag per ronde telkens met een veelvoud van € 5 (€ 5 (minimum inzet), € 10, € 15, € 20, ...).

Cadeautje voor je deelname!

Bij elke ronde die je inschrijft krijg je een warm cadeautje in de vorm van warme "lichtjes". Vanaf twee ronden leggen we een leuke en originele Heist Loopt Warm buff voor je klaar.

Een hoofdlampje voor het goede doel!

Een hoofdlampje is niet alleen bevorderend voor de sfeer, - en ook wel broodnodig tijdens een avondloop - maar je geeft de Warmste Week nog een extra steuntje door de aankoop ervan aan €5.

Warm, of Warmste Bedrijf van Heist

Ook bedrijven en verenigingen kunnen deelnemers inschrijven. Zo maken ze kans op het certificaat "Warm Bedrijf - Heist Loopt Warm 2018". Vanaf 40 rondes kan je jouw bedrijf hiertoe rekenen. Het bedrijf dat de meeste rondes op z'n palmares kan schrijven, wordt bekroond tot het "Warmste bedrijf van Heist"!

Last minute info – 1 week voor het event
1. Heist Loopt Warm heeft gekozen voor Make a Wish.
2. De laatste deelnemers kunnen inschrijven, we zitten aan ??? stuks. Op 2 500 sluiten we af
3. Nieuw dit jaar: partners kleden het parcours aan. Langsheen het parcours zullen partners stand houden en het publiek vermaken. Zo hebben we een verscheidenheid van activiteiten. Van een party tot een lichtshow, verkopen voor goede doelen... Met de vele bedrijven, partners op het parcours, deelnemers en cafés, zal het een warme avond worden!

Hou het Kerkplein in het oog, dat zal schitterend worden.

4. Vrijwilligers gezocht: 4 seingevers, personen om omstreeks 23u00 de kaarsen en fakkels op te halen langs het parcours
5. De drie leukste verlichtte deelnemers op het podium 21u00 aan de Moose
a. Een gratis paar ski's: SnowMania + Bon Kaderke.be + ijstaart Heide Atelier
b. Bon Kaderke.be + ijstaart Heide Atelier
c. Bon Kaderke.be + korf van Johan Cannaerts

6. Cadeau warmste bedrijven
a. Warmste bedrijf MSD Heist-op-den-Berg met 145 deelnemers
b. Warmste vereniging KFC Molenzonen met 210 deelnemers
7. Radio Christina live! Zet je Radio op frequentie 106.10???? en luister de hele avond mee wat er staat te gebeuren!
8. Afhalen van de online inschrijving bandjes in deze cafés
Café Den Hosp en het Eetcafé stellen zich kandidaat. In beide cafés kunnen de deelnemers een bandje ophalen en een glow armbandje. Bij 2 of meer ronden, een warm "Heist Loopt Warm Buff"!
9. Clem Vercammen schenkt 20 kerstbomen en deze zijn te koop voor Heist Loopt Warm langsheen het parcours.

Kerstshopping - Koopzondagen

De cadeautjesjacht wordt nog een stuk leuker tijdens de sfeerweekends in de Bergstraat. Die weekends kan je ook op zondagnamiddag terecht bij de Bergstraathandelaars. De sfeerweekends starten dit jaar tijdens het kerstmarktweekend op zaterdag 15 en zondag 16 december. Ook op 22 & 23 en 29 & 30 december kan je nog naar hartenlust komen shoppen in de Bergstraat.

Kerstmarkt

De Heistse kerstmarkt strijkt op zaterdag 15 en zondag 16 december neer op het Cultuurplein met tal van originele cadeautjes, jenevertjes of ander lekkers en een flinke portie gezelligheid.

De kerststemming zal er op alle vlakken te proeven zijn. Je slentert er langs tientallen kerstkraampjes om allerlei artisanale lekkernijen en spulletjes te ontdekken, je kan er pauzeren op het winterterras of aan een van de vele eet- en drankstandjes en genieten van de vele randanimatie want tijdens het weekend van de kerstmarkt staat er heel wat te gebeuren.

Magische kerstanimatie

Lichtshows, steltlopers, vuuracts, de kerstdixielandband, een ritje in een verwenarrenslee, ... Op 15 & 16 december wordt Heist-centrum betoverd door een flinke lading kerstmagie. Ook de kerstman komt langs met heel wat cadeautjes. Op het winterterras zorgen Brassband Heist, Ofkoors, Koninklijke Harmonie Rust Roest en Music for you voor de muzikale noot.

Radio 2, 1000 Klassiekers on tour

Op zaterdag 15 december komt Radio 2 naar Heist-op-den-Berg met de '1000 Klassiekers on tour'. Vanop de kerstmarkt worden de 1000 klassiekers live uitgezonden en er komen ook enkele bekende gasten mee, ook de kerstman komt langs en er wordt extra animatie voorzien.

Een hele namiddag lang maak je ook kans om mee de lucht in te gaan met 'Christmas in the sky'. Kom ter plaatse op de Radio 2 1000 Klassiekers stemmen en je maakt kans op een zitje in de Dinner in the Sky, een ritje van ongeveer 20 minuten waarbij je een prachtig zicht krijgt over Heist-op-den-Berg vanop een hoogte van 50m.

Ter land te slee en in de sneeuw

Er komt ook een 2de editie van 'Ter land, ter slee en in de sneeuw'
Van woensdag 19/12 tem vrijdag 21/12 zal de berg van Heist onder een dik pak sneeuw liggen. Een organisatie van de omliggende horeca en de gemeente.
Maar vooral dankzij Snowmania, De Zwerver en indoor skipiste Aspen, die zorgen voor de omkadering en faciliteiten.

- De sneeuw is afkomstig van indoor skipiste Aspen in Wilrijk
- Gemeente Heist-op-den-Berg zorgt voor het transport naar onze eigen berg
- Ism de horeca-partners op het kruispunt leggen we de ski-piste aan
- Bergstraatcomité zorgt voor extra piste-verlichting
- Snowmania, onze Heistse specialist in ski-reizen, zorgt voor de begeleiders van de ski-initiatie en andere activiteiten.
- En tenslotte de Zwerver voor de nodige ski-materialen.

Tal van activiteiten voor jong en oud staan hier op het programma.
Deze zijn allemaal gratis. Maar in teken van de Warmste Week van Studio Brussel zullen wij een grote spaarpot op het Vredesplein zetten en hopen daarbij op het einde een aanzienlijke som te kunnen overhandigen aan Make A Wish.

Woensdag 20/12:
Vanaf 13:00 tot 17.00 uur: animatie door jeugd- & sport van gemeente Heist-op-den-Berg
Vanaf 17:00 tot 19:00 uur : ski-initiatie van 5j tem 12j olv gediplomeerde SnowMania skileraren
Vanaf 19:00 uur tot 21:00 uur: poepsleeën en sleeën voor iedereen.

Donderdag 21/12:
Vanaf 16:00 tot 18:00 uur : ski-initiatie van 5j tem 12j olv gediplomeerde SnowMania skileraren
Vanaf 18:00 uur tot 20:00 uur: poepsleeën en sleeën voor kids tem 18j
Vanaf 20:00 uur tot 22:00 uur : jenever rodel voor volwassenen

Vrijdag 22/12:
Vanaf 17:00 tot 19:00u : Snowgames voor bedrijven tvv "De Warmste Week" van studio Brussel
Op zoek naar "Het Coolste bedrijf van Heist tijdens de Warmste Week"
Vanaf 19:00 tot 22:00 : Fun for everyone

"Het Coolste bedrijf van Heist tijdens de Warmste Week"
- Inschrijven per team van 5 personen
- 4 uitdagingen per bedrijf (per team of individueel)
- 2 flessen cava en bak bier per inschrijving
- Een uitgebreid aanbod van de wokmobiel voor elke deelnemer
- Goodie bag voor elke deelnemer
- Wisselbeker voor het Coolste bedrijf van Heist
- Opbrengst gaat naar de Warmste Week.

€ 250 per ploeg

Supporters van het bedrijf met honger kunnen apart inschrijven aan €20 pp
Maximaal 10 teams

Meer informatie en inschrijvingen : info@janmoons.be / 0475/32.30.57

Crazy Kroegentocht - 26/12

Op tweede Kerstdag is het weer zover! Dan maakt Heist-op-den-Berg zich klaar voor de derde editie van de Crazy Kroegentocht.

Dj's van Heistse discotheken uit de jaren 80 en 90 halen hun beste plaatjes boven en toveren het uitgaansleven van vroeger terug. Het concept blijft hetzelfde: in de verschillende cafés en in winterbar Moose spelen deze dj-coryfeeën uit de tijd toen Heist nog meerdere bekende discotheken telde.

Wat wel vernieuwend is tijdens deze editie: de dj's spelen elk in een ander muziekgenre. Patje The Fox draait New Wave in 't Hoekske, Dolle Jo zorgt voor zijn gekende 'All Round Ambi' in 't Pleintje, Piet Keizer 'goes eighties' in den Oude Ketel, terwijl Bart Smolders dan weer 'the nineties' tot leven brengt in de Moosebar!

Wim de Koning danst disco in Den Hosp, en Raf Verelst gaat volledig fout in de Place To Be. De resident-dj's laten na de gastoptredens de avond uiteraard verder exploderen.

De Crazy Kroegentocht wordt georganiseerd voor het goede doel. Organisator Raf Verelst zamelt namelijk geld in om drinkwaterputten in Cambodja te bouwen.
Tijdens zijn wereldreis in 2013 en 2014 komt deze Heistenaar in contact met de mensen van hostel Mad Monkey in Phnom Phen, de hoofdstad van Cambodja. Zij ondersteunen het waterputtenproject van monnik San Van.

Wanneer Raf de monnik persoonlijk leert kennen, krijgt hij zicht op de absolute noodzaak van drinkwater en doneert hij zelf zijn eerste waterput. Eén waterput kost ongeveer 250 euro (300 USD) en zorgt voor proper drinkwater voor ongeveer 6 tot 10 families.

In 2015 keer hij terug naar Cambodja, deze keer naar de uithoeken van Siem Reap, de armste provincie van het land. Deze reis inspireert hem om naar mogelijkheden te zoeken om méér waterputten te kunnen doneren.

Raf was vele jaren discjockey op verschillende plaatsen in Heist-op-den-Berg en heeft nog altijd contact met verschillende collega-dj's van destijds. Zo ontstond het idee om met de dj's van de vroegere Heistse dancings de handen in elkaar te slaan, samen met de café's onderaan de berg. Alle dj's komen op deze avond gratis draaien. De deelnemende uitbaters doneren een waterput.

Wat dit project zo uitzonderlijk maakt is het feit dat het ingezamelde geld rechtstreeks van Heist-op-den-Berg naar de monnik gaat, zonder tussenpersonen en kosten. 'Cambodian Association for vulnerable Children' zorgde al voor proper drinkwater voor 3.240 families (13.500 mensen) in de armste regio's van Siem Reap.

In maart 2019 gaat Raf opnieuw op eigen kosten naar Cambodja om het waterputtenproject samen met de monnik verder in goede banen te leiden.

Openlucht Aprés-ski party

Vrijdag 28/12 (vrijdag 18u 00u- 00u) organiseren alle café's van het kruispunt in samenwerking met Snowmania de 3de editie van de openlucht aprés-ski party.

Bij de eerste 2 edities was er een mooie opkomst, maar nu het voor het eerst op vrijdag is, we dan ook tot 00u mogen feesten hopen we het kruispunt helemaal vol te krijgen. Maar spijtig genoeg hebben we vorig jaar gemerkt dat we veel van het weer afhangen. Duimen maar....

Het zal er ook anders uitzien omdat we de set van Apérotime gaan gebruiken. Dit is de openlucht afterwork die we in de zomer op 15 locaties in Vlaanderen hebben georganiseerd, waaronder één editie in het Bergbos.

Afsluiter
Op zondag 6 januari kan je in de namiddag terecht in een verkeersvrije Bergstraat voor de eerste winterkoopjes. Na het shoppen kan je mee klinken op het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsdrink van de gemeente die naar goede gewoonte doorgaat op het Cultuurplein. (pp)