Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De Wollies' wereldrecord 'Grootste Warmste Kerstboom' brengt €12.000 op voor Olivia Fund

De Wollies

Voorzitter Ilse De Reze voorzitter van het Olivia Fund mocht vanmiddag uit handen van Marie-Jeanne Haverals - protagonist van de succesvolle handwerkgroep De Wollies - een cheque van maar liefst €12.000 in ontvangst nemen.

'Het was een zwaar jaar maar ik geniet nog dagelijks van ons succes van de 'Grootste Warmste Kerstboom', lacht een zeer gelukkige Marie-Jeanne Haverals.  'Het was niet enkel een Europees record maar wel degelijk het WERELD-record.  We hadden dat record Mexico verbroken.
 
De lapjes en de overtollige lapjes dekens zijn achteraf geschonken aan kansarmen de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië, en ook aan Oekraïnse vluchtelingen in onze regio.  In totaal kregen de 156 dekens van De Wollies een nieuwe bestemming.
 
Onze 60 leden-dames zijn m'n grote trots, zonder hen had ik dit nooit kunnen waarmaken.  Iedere week komen we met zo'n 20 actieve dames samen in De Cirkel (Lierseweg) om te breien.
Ook gaat veel dank naar de 227 dames die lapjes voor onze boom meehaakten en zo mee het wereldrecord hielpen verbreken.  Samen 3.600 gehaakte lapjes van 20 bij 20 centimeter.  We dragen al jaren het Olivia Fund diep in ons hart', besluit een fiere Marie-Jeanne.
 
'Een heel speciale dank gaat naar de hele ploeg van De Wollies die al jaren voor het Olivia Fund geslaagde steunacties organiseren', onderstreept voorzitter Ilse De Reze van het Olivia Fund.  'Dit wereldrecord 'Grootste Warmste Kerstboom' blijft één van de hoogtepunten, ook voor de Herentalse geschiedschrijving.'
 
Zaterdagavond 14/1 volgt nog de Olivia Winterwandeling langs vesten en poorten - vertrek tussen 18 en 19.30u aan de Kapel, Wolstraat Herentals - deelname €10 - warme drankjes, winterhapjes en veel gezonde fun.
 
Guy Verellen / NNieuws.
Grootste Kerstboom De Wollies - foto Johan Temmerman

Grootste Kerstboom De Wollies - - foto Johan Temmerman

Winterwandeling Olivia

Winterwandeling Olivia

Lierseweg 132, Herentals, België

De Wollies

Deel dit artikel