Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de federale regering bereikte gisterenavond dan toch een akkoord over de begroting. Naar aanleiding daarvan is er morgen een speciale thema-uitzending van "De zevende dag".

Het zondagse actualiteitenprogramma slaat voor een keer de handen in elkaar met "Villa Politica". Het resultaat daarvan is een live uitzending vanuit de Kamer die voor de gelegenheid zal worden gepresenteerd door Tim Pauwels en Linda De Win.

De drie vicepremiers aan Vlaamse kant, Jan Jambon (N-VA), Kris Peeters (CD&V) en Alexander De Croo (Open VLD) komen morgen uit de doeken doen hoe het akkoord tot stand gekomen is, wat de genomen maatregelen precies inhouden en wat de verdere afspraken zijn in verband met de hervorming van de vennootschapsbelasting, de meerwaardebelasting op aandelen en het stimuleren van beleggingen in aandelen.

Partijvoorzitters Gwendolyn Rutten (Open VLD) en John Crombez (SP.A) zullen met elkaar in debat gaan over de nieuwe begrotingsmaatregelen. En ook de Kamerfractievoorzitter van Groen Kristof Calvo komt langs voor een reactie.

Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) komt uitleggen hoe ze toch nog mogelijkheden gevonden heeft om te besparen in de Sociale Zekerheid.

Om 12 uur is er de regeerverklaring van premier Charles Michel (MR), waarna de politici die voor de regeerverklaring naar de Kamer zijn gekomen hun mening over de begroting zullen geven.

Ook Kempens Kamerlid Yoleen Van Camp uit Herentals kan je op Eén zien.

De Zevende Dag/Villa Politica, live vanuit de Kamer, start om 11 uur op Eén. Er is live ondertiteling via Teletekst 888.