Op 14 augustus opent de Zomer van Wechel in en rond het Hof d’Intere in Wechelderzande. Het kunstevenement is reeds aan zijn 13eeditie toe en vertoont nog geen sporen van slijtage, integendeel.  Ook dit jaar zijn Nicky Embrechts en Rosette Dillen erin geslaagd om 8 schitterende kunstenaars naar hun kunstevenement te halen. Uiteraard zijn de traditionele kunstuitingen aanwezig, maar toch slaagt elke kunstenaar er op zijn of haar manier in om toch juist die persoonlijke touch te geven, waardoor een verrassend kunstwerk ontstaat.

Er is de journalistieke schilderkunst van Anne Mathen, die haar eigenzinnige visie geeft op de actualiteit, de abstracte landscape painting van Koen Lybaert of de voluptueuze figuratie van de olieverfschilderijen van Hilde Provoost. De zolder van het Hof d’Intere wordt opgevrolijkt door de bijzondere keramiek van Clif Ardi.

In het park van het Hof d’Intere komen 4 beeldende kunstenaars samen. Verstilde houtsculpturen van Koen Wisse verwijzen naar de oerkracht van de honderdjarige bomen rond het Hof, de blauwe hardsteenstèles van Jorg Vandaele en de glaskunst van Sebastiaan Coppens wedijveren om het kasteel nog meer grandeur te geven. Ann Deman bewijst letterlijk met haar bronzen dat de aarde wel degelijk de basis is van alles.

Kortom, de laatste 3 weekends van augustus in en rond het Hof d’Intere betekenen weer een buitenkans voor de kunstliefhebber om kennis te maken en te genieten van mooie en waardevolle hedendaagse kunst.

De Zomer van Wechel loopt in samenwerking met de Cultuurraad van de gemeente Lille.

Praktische gegevens : opening 14 augustus 20 uur.

Tentoonstelling is open 15,16,17, weekend 23,24 en weekend 30,31 augustus, telkens van 13 tot 18 uur.   Hof d’Intere, Pastorijstraat Wechelderzande.  Info : www.dezomervanwechel.be