Ieder jaar reikt het magazine ZORG een aantal awards uit die ziekenhuizen en mensen uit de zorg in de schijnwerpers zetten.   De gerenommeerde orthopedisch chirurg en medisch directeur dr. Filiep Bataillie van AZ Herentals is donderdagavond in Gent door vakblad ZORG- magazine uitgeroepen tot Zorgpersoonlijkheid van het jaar - (bekijk uitreiking op vid vanaf 1u32').

Uit 73 kandidaten koos een professionele vakjury 10 vooruitstrevende zorgorganisaties die een voorbeeld zijn voor hun collega’s. De hoofdvogels werden afgeschoten door UZ Gent en dr. Filiep Bataillie van AZ Herentals, die zich respectievelijk ‘zorgwerkgever van het jaar’ en ‘zorgpersoonlijkheid van het jaar’ mogen noemen.

Van arts tot covid-patiënt

Dr. Filiep Bataillie speelde tijdens de covid-crisis een bijzondere rol in het AZ Herentals, tot op het moment dat hij zelf met COVID-19 moest opgenomen worden op intensieve.   Zijn ervaring als patiënt inspireerde hem tot het schrijven van een boeiende theatermonoloog, 'Adem'. Hij bracht het stuk zelf op verschillende podia in Vlaanderen. Het uitzonderlijk verhaal verscheen ook in boekvorm.

Hij gaat morgen op pensioen.

In de categorie 'intern project van het jaar' kreeg nog een Kempense organisatie een award : Het Gielsbos, inclusief hun inclusief café De Stroom.

Evelien Van Hyfte, operationele directeur van ZORG Magazine: "Het voornaamste doel van de uitreiking van deze 10 awards is om de sector in zijn totaliteit uitgebreid in de bloemetjes te zetten. Het dagelijkse applaus is misschien verstomd, maar de waardering voor de zorg blijft.' (zorg)  Foto az/ en NNieuws.