De legendarische Amerikaanse punkband Dead Kennedys is toegevoegd aan de affiche van het Sjockfestival van begin juli in Gierle (Lille). De organisatoren strikten ook No Fun At All, Reverend Horton Heat en eerder ook al Pennywise.

De affiche van het sprankelend retro-Sjockfestival aan Poeyelheide in Gierle op 6, 7 en 8 juli begint meer en meer vorm te krijgen en ziet er meer dan veelbelovend uit.

Vandaag lanceerde Sjock negen nieuwe acts, namelijk Dead Kennedys (USA), Reverend Horton Heat (USA), No Fun At All (SWE), Blackup (BE), Pat Reedy and the Longtime Goners (USA), Jameson's Gentlemen (EUR), Texarkana Trio (BE/NL), Lil' Sal and the Wildtones (NL) en Supersonics.

Eerder kondigde Sjock de komst van onder meer Pennywise, Descendents, Turbonegro en Dwarves aan.

Dead Kennedys is ongetwijfeld dé hoofdact van de 43e Sjock en een van de meest legendarische bands uit de punkgeschiedenis. "Als er een band die de legendarische status verdient, dan zijn het de Californische hardcore punks Dead Kennedys wel", luidt het bij Sjock.

"Het debuutalbum Fresh Fruit for Rotting Vegetables uit 1980 schoffeerde de goegemeente en inspireerde talloze muzikanten om zelf een, politiek geëngageerde, band te beginnen. Onder leiding van politiek geweten Jello Biafra schreef de band een reeks klasiekers als Nazi Punks Fuck Off, Kill The Poor, Too Drunk To Fuck, Holiday in Cambodia en natuurlijk California Über Alles."

Meer namen voor de drie podia van Sjock (Main Stage, Titty Twister en The Bang Bang Stage) worden later bekend gemaakt

De ticketverkoop start op woensdag 31 januari. Dag- en combitickets (combi's aan 70 euro voor 3 dagen) zijn vanaf dan verkrijgbaar via http://www.sjock.com (pb)