Naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen vindt er op woensdagvoormiddag 16 mei een bijzonder debat plaats in de Vrije Sint Lambertusscholen van Westerlo.

Leerlingen van het zesde jaar Humane Wetenschappen en Sociale en Technische Wetenschappen stellen vragen aan en treden in discussie met vijf lokale politici die deelnemen aan de verkiezingen voor de gemeente Westerlo.

"Politieke kennis bijbrengen behoort tot de eindtermen en tot de leerdoelstellingen van o.a. de vakken cultuur- en gedragswetenschappen en sociale wetenschappen. Door dit debat proberen we de politiek wat dichter bij de jongeren te brengen en omgekeerd", vertelt leraar politiek Kristof Jennes.

"We organiseren deze debatten al vele jaren en zijn telkens overtuigd van het nut ervan. We zijn ook erg dankbaar dat de politici tijd willen vrijmaken om in dialoog te treden met onze leerlingen. Vorige editie waren meerderheid en oppositie opvallend mild voor elkaar. Benieuwd of dat ook deze keer het geval zal zijn."

Tijdens het debat krijgen de politici de kans om zichzelf en hun partij kort voor te stellen, om nadien in gesprek of discussie te gaan met de leerlingen. Alle geïnteresseerden die het debat willen volgen zijn welkom op woensdag 16 mei van 8.30 tot 12 uur in het auditorium van de Bovenschool, Denis Voetsstraat 21 in Westerlo.