U bent hier

Debattle Herentals 28 september 2018

Neteland
12.09.2018 - 22.09u
Door: Mark Jaspers

In het weekend van 28, 29 en 30 september 2018 debatteren meer dan 1000 jongeren met lokale politici in maar liefst 149 gemeenten. Ook Herentals doet mee!

Op 28 september nodigt Jeugdraad Herentals jongeren en lokale politici uit in Cultuurcentrum 't Schaliken om met elkaar in debat te gaan over thema's die jongeren aanbelangen.

In de namiddag wordt het debat speciaal georganiseerd voor de middelbare scholen. De scholen kregen op voorhand een werkbundel, aan de hand daarvan worden de onderwerpen die tijdens het debat aan bod komen bepaald.

's Avonds is het debat vrij toegankelijk, maar de focus blijft gericht op jeugd. De jongerenenquête #HERman, die de jeugdraad eerder dit jaar afnam bij meer dan 1000 Herentalse jongeren, zal de leidraad vormen in het bepalen van de thema's die avond. Maar ook in de loop van het debat zal er ruimte zijn voor de aanwezige jongeren om bijkomende vragen te stellen aan de politiekers.

Het debat zal zowel in de namiddag als 's avonds in goede banen geleid worden door niemand minder dan Dalilla Hermans.

Elke politieke partij zal 1 vertegenwoordiger afvaardigen die het woord zal voeren. Hieronder vindt u een overzicht van de deelnemers.
SP.A: Arnout Geens (NM), Jan Bertels (AV)
CD&V: Joren De Becker (NM), Mien Van Olmen (AV)
NV-A: Yoleen Van Camp
GROEN: Peter Verpoorten
VLAAMS BELANG: Annick De Grauwe (NM), Els Sterckx (AV)
OPEN VLD: Toby Van Breda
STADSLIJST: Celine Ramzan
HERENTALS ANDERS: Dominique Bellens

Lokale radiozender WFM music zal naar aanleiding van het debat een verkiezingsshow uitzenden, gevolgd door een livestream van het avonddebat. De jeugdraad voorziet 's avonds gratis hapjes en drank aan zeer democratische prijzen. Na het debat is er ook een afterparty tot middernacht met DJ in de foyer. Iedereen welkom dus, op vrijdag 28 september, om 19u00 in 't Schaliken!

https://www.facebook.com/events/1180153542125227/

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto