Vanochtend overhandigde Patrik Decat, CEO van DECA Packaging Group de sleutels van een bestelwagen aan TWERK.

Die sleutels – én de bestelwagen - mag TWERK houden tot einde mei, wanneer de gloednieuwe elektrische bestelwagen van TWERK van de band rolt.

"We zaten echt in een lastig parket," vertelt communicatiecoördinator Bart Michiels van TWERK. "Onze oude bestelwagen heeft nu definitief de geest gegeven.

Dankzij onze 'Chocolade Helpt'-fundraisingsactie van einde 2020 hebben we vooruitzicht op een gloednieuwe bestelwagen, maar die is pas klaar einde mei.

We zochten dringend een oplossing voor deze drukke periode in aanloop naar Pasen, want op zo'n anderhalve week tijd moeten we nu aan meer dan 170 bedrijven en organisaties onze paaspakketjes moeten leveren."

Gelukkig viel DECA als een reddende engel uit de lucht. "We hoorden van het probleempje van TWERK, en moesten niet lang twijfelen," zegt Patrik Decat.

"We stellen heel graag onze bestelwagen ter beschikking van dit unieke Herentalse project. Het is een kleine moeite voor ons, waar we echt een verschil mee kunnen maken voor TWERK."

Meer dan 200.000 paaseitjes de baan op, tot in Japan

Vanaf vandaag toert TWERK door heel het Vlaamse land.

De paaspakketjes worden zelfs verstuurd naar Japan, de VS, Malta en Finland. Tot en met 2 april gaat de bestelwagen zo'n 85.000 pakketjes transporteren, goed voor meer dan 200.000 paaseitjes en 20.000 paastabletten of ruim 5 ton Fairtrade chocolade, allemaal ambachtelijk, met liefde en precisie geproduceerd door de TWERK-chocolatiers.

DECA en TWERK maken zo heel wat mensen gelukkig. En ook de paashaas kan dus op zijn beide langoren slapen.  Foto BM/N.