De Decathlon-winkel in Olen Lammerdries heropent symbolisch zijn deuren in het weekend van 5 en 6 maart. Op het programma staan tal van wedstrijden en workshops in samenwerking met lokale clubs. Bijna 5 jaar na zijn officiële opening in juni 2011 breidt de winkel met 1000 m² uit om zijn klanten een grotere selectie producten aan te kunnen bieden. De totale verkoopsoppervlakte zal 4800 m² zijn.

Een aangepast en ruimer aanbod
Wat het nieuwe aanbod betreft werden er economische analyses uitgevoerd alsook de lokale sportmarkt werd onderzocht. Wim Schepens, winkeldirecteur, stelt het volgende: "De medewerkers die dagelijks in rechtstreeks contact staan met de klant vormden een enorme meerwaarde in het maken van de keuzes.

Zij weten na 5 jaar perfect wat onze klanten verwachten en waar het aanbod nog niet voldoet". Daarenboven hebben enkele studenten van Thomas More een onderzoek uitgevoerd om te weten te komen in welke sporten de klanten het meest geïnteresseerd zijn.

Conclusie van dit alles is dat er enkele nieuwe sporten bijkomen zoals hengelsport, rugby en artistieke gymnastiek. Bovendien biedt elke afdeling meer producten aan, waardoor er in de winkel nu meer keuze is. Dit alles in een ruimere en aangenamere omgeving.

De baseline, "Decathlon Olen, waar alle sporten samen komen" wordt nu dus nog meer werkelijkheid.

Nu zondag is Decathlon Olen uitzonderlijk open. Er zijn extra's voor de klanten en zeker voor de eersten. Ook rond de pyramide van tennisballen staat er iets te gebeuren.
Het aantal medewerkers is momenteel verhoogd van 70 naar 75. Misschien komen er in de toekomst nog jobs bij.

Sportief belevingsweekend
Dankzij de gemotiveerde inzet van de Decathlon medewerkers en een goede organisatie is de winkel tijdens de werkzaamheden altijd open gebleven. Het is dus niet meer dan logisch dat deze werken feestelijk worden afgesloten met een weekend in samenwerking met enkele sportclubs.

De Decathlonwinkel in Olen wil tijdens dit weekend een sportieve ervaring bieden en zijn klanten aanzetten tot beweging met onder andere fiets-, crossfit- en pilatessessies. Voor de vroege vogels zal er een ontbijt voorzien worden.

Aandacht voor het milieu
Decathlon heeft speciale aandacht besteed aan het milieu, met name op het gebied van de verlichting in de winkel, die met enkel LED-lampen zal worden verlicht. Dit is niet alleen comfortabeler en gezonder voor zowel medewerkers als klanten, maar spaart ook geld uit dat vervolgens opnieuw geïnvesteerd kan worden in ecologie, innovatie en lage prijzen.

Over Decathlon
Decathlon Belgium maakt deel uit van de Decathlongroep met als baseline: 'Innovation Lovers, for the happiness of sportspeople'. Onder de noemer 'betaalbaar sporten' produceert en commercialiseert Decathlon sportartikelen met eigen merken zoals Quechua, Tribord, Inesis en Kipsta. Sinds 1997 is Decathlon in België actief. De eerste winkel werd geopend in Antwerpen. Vandaag telt de keten 25 verkooppunten en 1 logistiek centrum in België, goed voor een tewerkstelling van ruim 2.300 medewerkers. 1 april zal de winkel in Hasselt zijn deuren openen.

Foto's Johan Temmerman / NNieuws