In 2019 viert Decoratie Geysen uit Mol zijn 65e verjaardag. Dit schilders- en decoratiebedrijf verbreedde de afgelopen jaren zijn activiteiten. "We beperken ons niet langer tot schilder- en decoratiewerken, we bieden een totaalservice voor volledige herinrichting- en verbouwingsprojecten.

Hierbij mikken we naast particulieren ook op bedrijven uit de regio." In tegenstelling tot vele andere collega's uit de bouwsector kampt Decoratie Geysen niet met een moeizame zoektocht naar de juiste vakmensen om de groeiambities waar te maken.

"Wij werken nauw samen met het Sint-Lutgardisinstituut in Mol. Al onze nieuwe schilders studeerden af aan deze school."

Vijf jaar geleden nam Ben Geysen als derde generatie het roer over. "Met het allergrootste respect voor wat mijn vader en grootvader hebben opgebouwd, toch zag ik nog heel wat groeipotentieel", vertelt hij.

"Daarbij wilde ik absoluut onze wortels niet verloochenen. Decoratie Geysen is al vele decennia de vaste huisschilder van het nabijgelegen Studiecentrum voor Kernenergie en het VITO.

Eerder dit jaar sleepten we opnieuw beide aanbestedingen in de wacht. De voortzetting van deze twee opdrachten – goed voor een voltijdse tewerkstelling van twee medewerkers – beschouwden we als een erezaak."

Aanwerving interieurarchitect

Op verzoek van de klanten breidde de dienstverlening van schilder- en decoratiewerken uit naar volledige herinrichting- en verbouwingsprojecten. "Hiervoor hebben we een voltijdse interieurarchitect aangeworven", licht Ben Geysen toe. "Zij ontwerpt de projecten en staat samen met mij in voor de coördinatie en opvolging van de werken."

Verouderde kantoren

Ook voor deze totaalprojecten vormen Kempense bedrijven een belangrijke doelgroep. "Al te vaak stel ik vast dat veel ondernemingen uit de regio nog werken in verouderde kantoren.

Een volledige restyling en herinrichting waarbij de huisstijl van het bedrijf op een originele manier naar het interieur wordt doorgetrokken, geeft niet alleen een boost aan de werklust van de eigen medewerkers. Je overhandigt als bedrijf aan je bezoekers of klanten meteen een aansprekend visitekaartje."

Ook de medische wereld vindt vlot de weg naar Decoratie Geysen. "De afgelopen jaren hebben we veel ontwerp- en inrichtingsprojecten voor dokters- en kinesistenkabinetten tot een succesvol einde gebracht.

Een ander geslaagd voorbeeld zijn de twee Koala neosuites die we in het Molse Heilig Hartziekenhuis hebben mogen doen."

Aantrekken van vakmensen

In tegenstelling tot vele andere bedrijven uit de bouwsector heeft Decoratie Geysen geen moeite met het aantrekken van vakmensen. "De vijf bijkomende schilders en decorateurs die we recent hebben aangeworven, zijn allemaal afkomstig van het Sint-Lutgardisinstituut.

De beste leerlingen krijgen bij ons de kans om stage te volgen. Wanneer ze voldoen aan onze kwaliteitsnormen én het klikt met de rest van het schildersteam, dan nemen we ze nadien definitief aan. Wij vragen geen werkervaring, we leiden jonge mensen graag op volgens onze aanpak en werkwijze."

Belgische leveranciers

Ook wat betreft het vaste huismerk voor verven durft de jonge zaakvoerder veranderen. "In plaats van te blijven samenwerken met een multinational die geen aandacht heeft voor de noden van een lokaal schildersbedrijf, heb ik in samenspraak met het schildersteam gekozen voor een Belgisch verfmerk. Peintagone is een initiatief van vier jonge Belgische ondernemers waarin ik sterk geloof.

Zij brengen kwaliteit van eigen bodem, en dat wil ik graag ondersteunen. Met Mortex voor de afwerking van vloeren en muren en Arte voor het behangpapier hebben we nog andere authentieke Belgische leveranciers. Op alle vlakken blijf ik zoeken naar Belgische kwaliteitsproducten."

Meer info: www.decoratiegeysen.be