Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Defensie start procedure voor aankoop 20 nieuwe helikopters

Defensie

De ministerraad heeft vandaag op voorstel van minister van Defensie Ludivine Dedonder het licht op groen gezet om de aankoopprocedure voor vijftien 'light utility'-helikopters op te starten via de aankoopcentrale van de NAVO, plus de aankoop van nog eens vijf helikopters bestemd voor de Federale Politie.

Daarmee wordt een belangrijke stap gezet in de vervanging van een deel van de helikoptervloot bij Defensie, in het kader van het STAR-plan van minister Ludivine Dedonder.

Minister van Defensie Ludivine Dedonder: “De aankoop van vijftien nieuwe helikopters voor Defensie is een nieuwe concrete stap voorwaarts, voorzien in mijn STAR-plan. Defensie zal het STAR-plan verder blijven omzetten in de praktijk, voor de heropbouw van het departement en om haar missies in buiten- en binnenland te kunnen blijven uitvoeren. De samenwerking met de Federale Politie, die eveneens vijf dezelfde helikopters zal aankopen, maakt een optimale interoperabiliteit mogelijk tussen onze twee veiligheidsdepartementen.”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden: "De helikopters van de Federale Politie bieden de manschappen op de grond extra ogen. Zo’n 1.500 keer per jaar helpt de luchtsteun, zowel lokale politiezones als andere diensten van de Federale Politie, bij onder andere het opsporen en achtervolgen van verdachten, het maken van luchtopnames en het zoeken naar vermiste personen.

Ik ben dan ook blij dat de Federale Regering haar principieel akkoord heeft gegeven voor de aankoop van vijf nieuwe helikopters, om de huidige vloot te vervangen. Want onze politiemensen verdienen modern materiaal, inbegrepen helikopters."  Foto AT.

Defensie

Deel dit artikel