Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Defensie : 'Strategisch partnerschap Belgische soevereine ondersteuningscapaciteit F-35 goedgekeurd'

URL

Op voorstel van Minister van Defensie Ludivine Dedonder heeft de Ministerraad vandaag het Belgian Sovereign Support Contracts-strategisch partnerschap goedgekeurd.

Dit partnerschap, verdeeld over vier contracten in het kader van de essentiële veiligheidsbelangen van ons land, laat Defensie toe samen te werken met de Belgische industrie om zo een beroep te kunnen doen op de nodige expertise voor het onderhoud en het up-to-date houden van de integrale F-35A-capaciteit tijdens de volledige levensduur van de F-35A.

Minister van Defensie Ludivine Dedonder: “Dankzij deze contracten garanderen we dat Defensie op de juiste expertise kan rekenen voor de volledige levensduur van de F-35A. We gaan voor elk van deze contracten samenwerken met Belgische bedrijven en creëren zo extra economische return, werkgelegenheid en jobs voor tientallen jaren.

Onze Belgische defensie- en lucht- en ruimtevaartindustrie behoort tot de wereldtop, wat zich vertaalt in het vertrouwen van de fabrikant van de F-35A om onze Belgische industrie ten volle in te schakelen voor deze belangrijke onderhoudscontracten.

Dankzij dit strategisch partnerschap met de Belgische bedrijven verzekeren we ook onze strategische autonomie op vlak van het onderhoud en de inzetbaarheid van onze luchtgevechtscapaciteit, en garanderen we de Belgische bedrijven tijd en ruimte om hun technologische voorsprong te behouden en verder te ontwikkelen.”

 

Deel dit artikel