Dekabo Group uit Hoogbuul Olen, één van de grootste spelers in Horizontale Boringen (HDD) in België, realiseerde deze maand een grondige vernieuwing van haar machinepark.

Bart DENOODT, CEO Dekabo Group : "In het kader om onze klanten steeds de beste en meest vernieuwende technologie te kunnen brengen, heeft Dekabo Group twee machines vervangen.

De aankoop omvat een Ditch Witch JT-100 Mach 1, een 45-ton machine, die zal ingezet worden
voor de langere en zwaardere boringen. De DW JT-100 is een zeer performante machine die haar nut al meermaals heeft bewezen op zware terreinen. Hierdoor kan Dekabo Group boringen realiseren met een vrij grote diameter.

Daarnaast werd een tweede machine aangekocht, een Ditch Witch JT-30 IW4 All Terrain 15-ton
machine. Dit toestel zal worden ingezet voor rotsboringen bij o.a. de dochterondernemingen van Dekabo Group, Fordibel (voornamelijk actief in Wallonië) en Underground Solutions.

Met de vervanging door deze twee toestellen bezit Dekabo Group nu een totaal van 7 recente HDD- machines. Hiermee kan de onderneming de meeste opdrachten van haar klanten aan.

Door deze substantiële investering positioneert Dekabo Group zich verder als de belangrijkste speler in de markt van Horizontale Boringen in België. Door actief te luisteren naar de behoeftes van onze klanten, kunnen we de juiste investeringsbeslissingen nemen en steeds de laatste nieuwe machines ter beschikking stellen van deze klanten."

Stefan YEE, Executive Chairman Dekabo Group : "In een, nog steeds, moeilijke markt bewijst Dekabo Group haar succes door verder te blijven investeren in hun kennis en machines. Door de aankoop van deze nieuwe machines, bezit de onderneming één van de grootste en meest moderne machineparken voor HDD in België. Samen met het team van experten in horizontale boringen, geeft dit een verdere garantie op groei van de onderneming."

Over Dekabo Group :

Dekabo Group is één van de grootste bedrijven in België gespecialiseerd in Horizontale Boringen, en bestaat uit de ondernemingen Dekabo, Fordibel en Underground Solutions. Met bijna 20 jaar ervaring, en meer dan 43 personeelsleden, realiseerde de groep in 2015 een omzet van 7 miljoen euro.

Naast een park van 7 HDD-machines bezit de onderneming een eigen studiedienst. Dekabo Group is actief in gans België en voert jaarlijks meer dan 1.000 boringen uit. De hoofdzetel van de onderneming is gevestigd in Olen, met een filiaal in Jodoigne.