Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Delhaize en Herentaldum lanceren historisch (foto)plakboek over Hertals : collectors item

Herentaldum

Supermarkt Delhaize lanceert vanaf 1 februari samen met Herentaldum een uitgegeven historisch (foto)boek over de stad en haar inwoners. Bij elke aankoop van €10  krijg je in de winkel een stickerset.

Het hardcover-boek is een initiatief van Herentaldum - de Herentalse kring voor geschiedenis en heemkunde. De uitgever de Nederlandse firma Local Loyalty Group, die Lokaal historische plakboeken in Nederland en België realiseert.  En met succes.

Bij Delhaize krijg je een setje van 3 stickers voor je boek, telkens je er voor €10  aankoopt. “In het boek staan een 30-tal vaste foto’s en daarnaast moet je er nog eens 175 bijplakken. Je moet ze wel voorzichtig en zorgvuldig inplakken, want als je ze scheef plakt, krijg je ze niet meer van de bladzijde af”, waarschuwt Willy Geboes, secretaris van Herentaldum.

 

Uit de oude doos - collectors item

De voorstelling van het boek vond donderdag plaats in de Delhaize (ex-Nopri) op de Grote Markt Herentals. Zowat tussen de afdeling groenten en fruit en het sushi-standje in.

Franchisehoudster Ann Aerts  Delhaize : "Graag werken we mee het project, dat door Kempens Karakter werd gecoördineerd. Ik ken weinig van de geschiedenis van Herentals, maar ik was meteen enthousiast over het maken van zo’n mooi boek. Deze week nog krijgt iedere bewoner een gratis bon voor het boek in de bus. Die moet je meebrengen naar de winkel. De stickers moet je dan via je aankopen verzamelen.”

In Herentals ging er bij Rudy Dillen van Herentaldum - en Numismatica (muntenclub) - een lichtje branden toen hij een soortgelijk boek zag in stoetersdorp Herenthout. Een flink deel van de Herentalse foto’s uit de oude doos komen uit de collectie van bekende Herentalsenaar Luc Verboven (ex-waard van o.a. De Meulevest) de rest komt onder meer uit het archief van Herentaldum.

Het verzamelalbum telt 66 pagina’s met z'n 20 kort omschreven thema’s.  Een must have : collectors item voor jong én oud.

Op de foto boven : Luc Verboven (Herentaldum), Willy Geboes (secretaris Herentaldum),  Hugo Verhaegen (voorzitter Herentaldum), Rudy Dillen (Herentaldum), Jan Peelaerts (Herentaldum) -  foto's Johan Temmerman/NNieuws.

Lakenhal

Lakenhal

Herentaldum

Deel dit artikel