De Rode Duivels hebben zich met bloed, zweet en tranen geplaatst voor de kwartfinales. Twee razendsnelle Japanse doelpunten vlak na de rust deden de Belgen bibberen.

Vertonghen en Fellaini kopten België terug in de wedstrijd, Chadli maakte de Houdini-truc in de slotseconden af.

België - Japan in een notendop:

Sleutelmoment: Na 93 minuten en 43 seconden kwamen de Rode duivels voor de eerste keer op voorsprong. Na een prachtige counter trapte Chadli de Belgen naar de kwartfinales. Al had dat sleutelmomenten gerust wat vroeger mogen vallen.

Man van de match: Nacer Chadli kwam een erg zwakke Carrasco vervangen en deed dat met verve. Bij 2-2 kopte hij zelf nog op Kawashima en op zijn voorzet zag Lukaku met zijn kopbal hetzelfde gebeuren. In de slotseconden maakte Nacer Chadli het verlossende doelpunt.

Opvallend: Het is al van 1966 geleden dat een team in de knockoutfase van een WK een 2-0-achterstand kon ombuigen naar een zege binnen de 90 minuten. Toen kwam Portugal zelfs 0-3 achter tegen Noord-Korea en won het nog met 5-3 dankzij 4 doelpunten van Eusébio.

0 - 1 Genki Haraguchi 48'
0 - 2 Takashi Inui 52'
69' Jan Vertonghen 1 - 2
74' Marouane Fellaini 2 - 2
90+4' Nacer Chadli 3 - 2.