Delta Lloyd Bank krijgt maandag 5/10 officieel een nieuwe naam. De bank gaat vanaf dan door het leven als de Bank Nagelmackers nv. Dit weekend werden alle lichtreclames aan de kantoren van Delta Lloyd Bank al vervangen.

De naam "Bank Nagelmackers 1747" verdween in 2005 na integratie van de private bankingactiviteit in Delta Lloyd Bank. Door de naam Nagelmackers opnieuw te introduceren, benadrukt de bank de strategische heroriëntering van algemene bank naar een personal en private bank. Dat is een bank die zich richt op vermogende particulieren.

Piet Verbrugge, CEO Nagelmackers: "Met de naamswijziging zetten we een nieuwe periode in. De nieuwe aandeelhouder ondersteunt de verdere uitbouw van onze strategie die zich richt op personal en private banking. Bovendien is er de traditie en expertise die de naam Nagelmackers 1747, als oudste bank van België, met zich meedraagt. De keuze voor die naam was dus snel gemaakt."

Verbrugge zegt dat personal en private banking vandaag helemaal anders zijn dan in 2005. Hij benadrukt het belang van het persoonlijk contact met de clënten. De nieuwe aandeelhouder van de bank is Anbang Belgium Holding, een divisie van Anbang Insurance Group. (dl/vrt)