Demeyere Comm.V.,  wereldwijd een topreferentie op gebied van kookgerei in 18/8 roestvrij staal, investeerde in haar vestiging op de Atealaan 63 in Herentals 10 miljoen euro voor de bouw van 4.500 m2 extra fabrieksruimte. Het bedrijf surft op de kookhype én verovert China én de USA, waar ze nog maar pas het inductiekoken leerden kennen. 

Een enorm groeipotentieel.  Met de uitbouw van de vestiging aan de Atealaan wil Demeyere haar positie in EU verder verstevigen.  Het concern is actief in meer dan 30 landen.

'De fabriek in Herentals zat op de rand van onze capaciteit, we moesten uitbreiden om onze groeikansen niet te hypothekeren', onderstreept Christophe Demeyere, general manager van het familiebedrijf dat in 1908 werd opgericht en sinds 2008 tot de Zwillinggroep behoort. Bij Demeyere werken 70 mensen, extra banen komen er nog niet. 

Demeyere heeft in de USA een enorme groeimarkt aangeboord, door er zijn specialisatie -inductiekookgerei- te introduceren. We groeien daar enorm, ook al omdat onze 'Made in Belgium' aanslaat. In de States wordt culinair koken en gastronomie namelijk sterk met Europa geassocieerd. Dat fenomeen beginnen we ook in China te zien.'

Demeyere Comm.V. realiseerde een omzet van 25 miljoen euro, gelijkmatig verdeeld over de Benelux en wereldwijde export.  Die omzet wil het management op korte termijn naar 50 miljoen euro laten groeien. 

Foto's Maria De La Cruz / FVL / Z Nnieuws