'Lag het aan het feit dat onze tegenstanders toch onder de indruk was van de professionele omkadering, zij toch bevangen waren van stress door de belangrijkheid van de wedstrijd of komt het doordat een Hyundai beter accelereert dan een KIA , feit is dat de onze in een mum van tijd uitliepen tot 11- 2. De eerlijkheid gebied dat enkele goede pogingen van MK op de ring strandden of er gewoon uitdraaiden.

Na de bliksemstart van de Beiaarders zorgden zij met hun jarenlange ervaring ervoor dat ze de wedstrijd in handen hielden tegenover de youngsters van MK. Opvallend was het verschil in speelstijl waar de thuisjongens duidelijk beter op elkaar ingespeeld en het gepaste ogenblik af wachten , terwijl de jonge kerels het meer moesten hebben van individuele akties.

Het zeer talrijk opgekomen publiek, meer dan 100 aanwezigen, zag de jonge kereltjes terugvechten en na kwart 1 de schade beperken tot 23-13. Vooral Tim (7), Wim (5) en Kenneth (4) hadden vooral hun inbreng in deze voorsprong, terwijl het aan de andere zijde dan weer Bram (4) en Nick (3) waren die zorgden dat het verschil niet te groot werd. Opvallend was ook het eerste punt voor Nikolaas, die na een jarenlange inactiviteit terug zijn basketters had aangetrokken.

Lukte het scoren in kwart 1 aanvankelijk niet zo vlot bij de bezoekers, dan moest de Beiaard-aanhang is deel 2 meer dan 6 minuten wachten alvorens ze Tom de eerste punten voor het Hyundai –team kon aanbrengen, terwijl voornamelijk Sam (4) en Wouter (3) er voor zorgden dat de achterstand werd weggeknabbeld. Nadat de ring terug was geopend konden de onze om beurten nog enkele  malen scoren, zonder dat ze de tegenstrever nog veel toelieten dit te doen, zodat de schade beperkt bleef tot een 10 – 11.

Dit resulteerde dus in een 33 – 24 ruststand. Tijd voor de supporters om te verbroederen aan de toog.  In kwart 3 sloeg de motor van de Hyundai weer het snelst aan , etaleerde Lowie (6) weer zijn driepuntshot en zijn befaamde wekelijkse dunk , vond Ief (4) een beetje zijn halve afstandshot terug en toonde Nikolaas dat hij niet alleen vanop de vrijworplijn, maar ook nog  van op  afstand kon scoren. Tevens pakte Niel , die even kwam ontstressen van de bevallingsperiodeangsten,  uit met een heerlijke inside-move en idem dito punt. Spijtig toch dat hij vandaag inside niet meer werd aangespeeld.

Gezien enkel Wouter (4) voor de bezoekers meer dan 2 punten kon aanbrengen, zagen de jonge kereltjes hun achterstand weer met 8 punten aangedikt. 18 -10 in kwart 3. Iedereen besefte dat een achterstand van 17 punten in het laatste kwart onmogelijk weggewerkt kon worden, maar Mortal Kombad was duidelijk niet van plan om zich te laten afslachten. Voornamelijk Wouter met 6 en Sam met 4 punten, zorgden ervoor dat ze dit kwart met een 9 -13 naar zich konden toetrekken. Langs onze kant zorgden Wim (4), Tim (2) en Lowie met een laatste 3- punter ervoor dat de 60 punten bereikt werden  en was het aan de overzijde Bram die in de laatste seconde de 60 -47 op het bord zette.

Het hartelijke en oorverdovende applaus voor de 2 sportieve ploegen , die zorgden voor een aangename, spijtig genoeg iets te weinig spannende,  maar zeker opmerkelijk faire wedstrijd, was zeker meer dan verdiend.

De rangorde werd gerespecteerd en een gezellige BBQ kon beginnen.

Hopelijk is dit het begin van een lange traditie en gezien de Beiaardjongens denken aan een nieuwe naam , spreken we in de toekomst misschien wel van de wedstrijd Basketbal Marginal – Mortal Korfbal.

Een uitzonderlijke dank aan de Heren Tibax en Versweyvelt die na een lang seizoen zo bereidwillig waren om deze extra match nog in goede banen te komen leiden.