Op 20 september 1997 opende Huis Driane officieel de deuren. Het complex telde oorspronkelijk 36 serviceflats, een conciërgewoning en een dienstencentrum.

In de zomer van 1997 namen de eerste bewoners hun intrek bij ‘Drianes’ en onlangs werd de kaap van 100ste bewoner overschreden. Door huisvestingsproblemen voor het personeel werd in de beginjaren één flatje op het gelijkvloers omgevormd tot bureelruimte zodat Huis Driane vandaag de dag 35 serviceflats telt.
 
Tijdens de eerste jaren waren het voornamelijk bewoners van de serviceflats die deelnamen aan de activiteiten van het dienstencentrum. Dit is vandaag de dag helemaal het geval niet meer. Steeds meer en meer mensen begonnen de weg naar ons dienstencentrum te vinden. Waar het dienstencentrum in 2004 een 150-tal geregistreerde bezoekers had, tellen we nu maar liefst 800 geregistreerde bezoekers.
 
En we zijn er bijlange nog niet… Onze huidige maatschappij telt steeds meer en meer medioren en senioren die zolang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Huis Driane wil het centrum zijn waar al deze mensen terecht kunnen met hun vragen en behoeften. Dit is een uitdaging die we met beide handen aangrijpen!
 
Tot 28 september kan je de fototentoonstelling bezoeken in de cafetaria van Huis Driane.

Op donderdag 20 september vanaf 14.00 uur biedt het Lokaal Bestuur de bewoners van Huis Driane een receptie aan. Bij een hapje en een drankje wordt het een gezellig samenzijn waar de herinneringen vlotjes zullen opgehaald worden.