Woensdagavond lieten Jan en Jef, de nieuwe uitbaters van café Druyts, de bierkranen opnieuw vloeien. De sympathieke gebroeders Engelen trakteerden een bomvolle tent op een heerlijk frisse pint. Ne Cristal van hoog niveau.  Ook een Gouden Carolus, Rodenbach en het échte bolleke De Koninck van 't vat.  Traditioneel getapt zoals enkel wijlen Eddy en Jos Druyts dat konden.

Ook de hard gekookte eieren, een gebruik uit de tijd van den Eddy, lagen op de toog ter degustatie. Eddy zei altijd : 'Een gekookt eike doet wonderen, da legt ne goeie fond als je wat muug wordt.'

Sportherberg met collectoritems

De sportherberg heeft een opvallende face-lift gekregen, gezelliger en uitnodigend om een volgende keer er nog eentje te komen pakken.  Jan Engelen : 'We willen het sportcafé verder uitbouwen, nog meer collectoritems uit de wielersport ophangen en foto's uit de gouden jaren. De pronostiek van de Ronde van Frankrijk komt uiteraard ook terug. 

Heel fijn dat er zoveel klanten vanavond komen genieten. We gaan ze in de toekomst heel goed blijven soigneren,' lachen Jan en Jef.

Foto's en tekst Johan Temmerman/ Guy Verellen / NNieuws.