Woensdag speelde HYC Fintro een midweekwedstrijd in en tegen Den Haag. Periodestanden: 2-1, 2-1 en 3-1. Den Haag blijft het enige team dat HYC geen punten opleverde. Zondag afspraak om 20u thuis tegen Tilburg : supporters night met vat van Sportscafé

 

Met slechts 3 verdedigers en 9 aanvallers moest HYC naar koploper Den Haag. Ziekte, schorsing, school, werk…waren de belangrijkste redenen om niet aanwezig te zijn. Wat bij aanvang een onmogelijke opdracht was, bleek uiteindelijk nog een dubbeltje op zijn kant.

HYC kwam in de eerste periode op voorsprong door Kevin Undershute die een actie van Tyler en Matt afwerkte. HYC had zelfs de 0-2 kunnen realiseren toen Matt alleen op Pek afging maar in laatste instantie gehaakt werd. Hierdoor kon hij niet afronden in het open net. Via treffers van Visser en Mikkelsen kon Den Haag gaan rusten met een 2-1 voorsprong.

In de 2de periode liep Den Haag snel uit via Joly naar 3-1, maar één van de uitblinkers Tyler Melancon bracht de spanning terug tot 3-2. Vlak voor het einde van deze periode was het Delgrosso die de 4-2 realiseerde. Wie dacht dat dit het einde was van HYC kwam bedrogen uit, want in de slotperiode was het Matt Crowell die de spanning terugbracht. Toch kon Den Haag de periode uiteindelijk nog riant afsluiten na goals van Campos, Natte en Sachetti. Toch proficiat aan het team om deze haast onmogelijke opdracht toch af te sluiten met een kleine nederlaag.

Eindstand 7-3.

Met nog 8 wedstrijden te gaan in de competitie rest HYC weinig anders dan elke wedstrijd te winnen om nog een play off plek te behalen.

Nu zondag speelt HYC tegen Tilburg en de wedstrijd staat in het thema van “supporters night”. Na de wedstrijd is er een gratis vat geschonken door het sportscafé.

Foto archief K. Tops / Nnieuws