Zaterdag vond in Danscenter Time-Out Herentals een spannende teammatch plaats tussen 4 dansscholen uit 3 verschillende provincies. Adance uit Ademgem, Dansschool 'Kurt en Vanessa' uit Wijchmaal en Dance Time uit Maasmechelen streden in de disciplines Jive, Chachacha, Engelse Wals en Quickstep voor de hoogste eer.

Uiteindelijk heeft het team uit Maasmechelen het gehaald. Dit prachtig initiatief kende  groot succes met ruim 200 deelnemers en talrijke supporters, waaronder Yoleen Van Camp, jongste federaal parlementslid, en Eric Van Meensel, burgemeester van Grobbendonk, die dit knappe initiatief van Danscenter Time-Out kwamen ondersteunen.

Organisatoren Guy Sas, meervoudig Belgisch kampioen standaarddansen, en Gretel Gheyselinck, meervoudig Belgisch kampioene Disco en Latin, blikken tevreden terug op een schitterend evenement : 'Volgende keer zullen we op verplaatsing gaan om daar de overwinning trachten te behalen, klinkt het ambitieus.

De jury bestaande uit Lotte Verwerft, regerend Belgisch Kampioene Latin en Dennis Kruse, voormalig Nederlands sterdanser, waren onder de indruk van de inzet en kwaliteit van de danskoppels.

Tussen de competities door waren de demonstraties van de talenten van het Danscenter Time: de groep Showdance, de jeugd van de dansschool die een wervelende show bracht en van Dimitri Jacobs en Marjan Quatretemps, met een Tango en Engelse Wals. Zij hebben bovendien al hun laatste wedstrijden gewonnen in het standaarddansen en met vertrouwen zien zij het Belgisch Kampioenschap binnen 2 weken tegemoet.

Guy Sas en Gretel Gheyselinck hebben nog meer moois op hun programma staan. In mei volgt nog een geweldige show, en op 28 en 29 januari 2018 een spetterend danskijkspel in cc 't Schaliken. 

Luc De Voeght / NNieuws.