Denise Verhaert, coördinator en bezielster van vzw De Fakkel kreeg vanmiddag een denderend verrassingsfeestje voor haar welverdiend pensioen na haar 30 jaar onafgebroken strijd tegen armoede.

Denise Verhaert : 'We hebben met De Fakkel vzw en De Dorpel vzw ons meer dan 30 jaar ingezet voor de strijd tegen armoede met deels succes.  Armoede blijft ook in 2021 woekeren, dat is spijtig.

Omdat de oorzaak van armoede ook ligt bij hoe bepaalde overheden geen rekening houden met leefomstandigheden van kwetsbare burgers, was het nodig om ongeveer 15 jaar geleden ook De Fakkel op te richten om zo structurele beleidsmatige veranderingen te bekomen om armoede weg te werken.

We bereikten mooie resultaten op lokaal beleidsniveau, we streden o.a. tegen de vervoersarmoede van De Lijn waardoor de stad Herentals voor sommige deelgemeenten niet bereikbaar was met het openbaar vervoer. Samen met de mensen in armoede bekwamen we dat er opnieuw een lijnbus werd ingelegd.

Ook de jaarlijkse fakkeltocht op de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober blijft een belangrijk event dankzij de inzet van meer dan 200 deelnemers.

Ik dank al onze toffe teams van De Fakkel en De Dorpel voor de heel fijne samenwerking al die jaren.'

Succesvolle langeafstands- & marathonloopster

Als langeafstandsloopster behoorde Denis 40 jaar geleden tot de Belgische top. Ze nam 4 keer deel aan het wereldkampioenschap veldlopen en won onder meer de marathons van Manila (Filipijnen), Perth (Australië) en Antwerpen.

'Ik ga nog veel dingen doen, wat zeker op het programma staat is dagelijks joggen en aan de conditie werken,' besluit een terecht fiere Denis Verhaert.

Minister Beke en Antwerps gouverneur Berx feliciteren Denis

Vlaamse Minister Beke en Antwerps gouverneur Berx waren ook bij het afscheidsfeestje present, wel digitaal.  Ze loofden Denise voor haar jarenlange tomeloze inzet tegen armoede in de regio Neteland.

Foto's en red. Johan Temmerman/ NNieuws - archieffoto zwart-wit : Denise wint de marathon van Manilla Filipijnen / Jos Flamand - ACH.