U bent hier

Deputatie steunt Antwerpse ondernemers met opvallende #tuurlijkda campagne

Provincie Antwerpen
27.08.2020 - 17.15u
Door: Lex Verellen

Deputatie provincie Antwerpen werkt samen met UNIZO Provincie Antwerpen, NSZ, Horeca Vlaanderen, AHA, Comeos en Toerisme Provincie Antwerpen aan positieve economische beeldvorming.

De deputatie van de provincie Antwerpen blijft bezorgd over de sociaal-economische gevolgen die de extra coronamaatregelen in de provincie veroorzaken. De zwaar getroffen ondernemers in de horeca en de toeristische sector, én onze winkeliers krijgen een duwtje in de rug met deze campagne.

De gezondheid en veiligheid van alle inwoners blijven belangrijk. Maar ook de economische gezondheid van bedrijven mag niet uit het oog verloren worden. Met de campagne #tuurlijkda moedigt de deputatie de inwoners en bezoekers aan om te genieten waar het kan.

Een pintje drinken op café, op restaurant gaan met 1,5 meter afstand of in een hotel op beide oren slapen? #tuurlijkda, het kan nog allemaal. De sociale mediacampagne loopt 6 weken en is een samenwerking met UNIZO Provincie Antwerpen (Unie van Zelfstandige Ondernemers), NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen), Horeca Vlaanderen (beroepsfederatie van café- en restauranthouders en hoteliers), AHA (Antwerp Hotel Association), Comeos (Belgische federatie van de handel en diensten) en Toerisme Provincie Antwerpen (de provinciale reisbestemmingsorganisatie voor o.a. Kempen en Scheldeland).

"De strenge coronamaatregelen in de provincie maakten het heel lastig voor de handelaars en voor de HORECA. Er was dringend nood aan een positieve campagne om de imagoschade op te halen. Met deze #tuurlijkda campagne proberen we ook mensen van buiten de provincie terug naar hier te halen om zich te ontspannen." vertelt gedeputeerde Luk Lemmens, woordvoerder van de deputatie.

De Antwerpse deputatie overlegde ook met de Vlaamse Regering. Samen bespraken ze de economische impact voor de provincie Antwerpen.

De deputatie is alvast tevreden dat de Vlaamse regering is ingegaan op de vraag om de steunmaatregelen te versterken en te verlengen tot eind 2020. Zo krijgen alle getroffen bedrijven meer ademruimte.

www.tuurlijkda.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto