De derby KFC De Kempen - VC Herentals staat altijd garant voor spervuur.   Vanavond kruisen de leider én de rode lantaarn elkaar de degens.  KFC De Kempen staat in 1e provinciale aan de leiding met 18 op 21, VC Herentals kent een minder seizoen met 2 op 21.

'Toch weer een belangrijke match, nu tegen de leider', zegt VC-coach Frank Braeckmans.  'Het wordt aartsmoeilijk, maar in voetbal kan alles.  Onze sqaud heeft nog een uitgebreide ziekenboeg.  De jongens gaan er alles aan doen om toch een eerste zege mee naar de Keizerstede te nemen.'

Pieter Michiels speelde de voorbije 2 seizoenen bij De Kempen, nu voor roodwit.  Kevin Spiessens staat zaterdagavond tegenover zijn ex-ploeg VC Herentals. Spiessens acteerde 4 jaar bij VC, nu bij de thuisploeg.  Toch allemaal factoren die voor extra vuur gaan zorgen.

Michiels (VC) en Spiessens (De Kempen) reageren unaniem : 'Winnen en de 3 punten pakken is de boodschap.  Ik ga alles in de strijd gooien.'

Statistiek

Herentals behaalde meer zeges dan De Kempen in de onderlinge confrontaties de afgelopen jaren.

KFC De Kempen - VC Herentals : aftrap zaterdag om 19.30u.

Teams :

KFC De Kempen: Govers is geschorst.

Kern: Verheyen, Dewinter, Trommelen, Spiessens, Van Bouwel, Jorn Lauwers, Van den Putte, Meynendonckx, Hoefnagels, Nesen, Jansen, Gielis, Lauryssen, Van der Linden en Van Reusel.

 

VC Herentals: Bellens is niet beschikbaar met een spierscheur. De Peuter liep een verrekking op. Voorspoels heeft de groepstrainingen hervat, maar is nog out voor de derby.

 

Kern: Brosens, Lasters, De Ridder, Convalle, Vlaeymans, Aladji, Koçak, Adriaensen, Vissers, Kabongo, Van Der Linden, Dillen en nog 3 aan te duiden spelers.