U bent hier

Derby KFC Lille - VC Herentals : 'De druk ligt 100% bij de Lilse Krawaten'

Kempen regio | Lille | Neteland
06.03.2020 - 22.06u
Door: Herman Gezelle

De HIS-boys trekken zaterdagavond naar stevig leider KFC Lille. Het belooft een kraker te worden. 'Herentals heeft niets te verliezen', zegt coach Frank Braeckmans. 'De jongens gaan er alles aan doen om punten te pakken. Dankzij onze verdiende zege van vorige week tegen Heikant is er toch een pak druk weg. 

We moeten het spel niet maken tegen de geoliede aanvalsmachine van de buren. 't Zou een extra bonus voor de squad zijn, moesten we  een gelijkspel uit de brand kunnen slepen. De Krawaten staan 7 punten los, die willen zo snel mogelijk kampioen worden. Maar eerst moeten ze nog onze code kunnen kraken.'

'Niet ieder seizoen deze veilige leiderspositie'

'Zo lang de titel niet mathematisch binnen is, kunnen we niet juichen', zegt trainer Kris De Backer, met beide voeten op de grond.  '7 punten voor op de 2e in het klassement Racing Mechelen, 9 op FC De Kempen. Dit is een uitgelezen kans om de hoogste trofee binnen te halen, dat krijg je niet ieder seizoen op een schoteltje.

De derby tegen VC Herentals gaat zeker spetters geven, VC heeft de punten nodig voor het behoud. Een makkelijke wedstrijd wordt het niet. In deze fase van de competitie zijn trouwens alle duels uiterst moeilijk.'

Heenronde derby VC Herentals - KFC Lille : 0-1

De derby VC Herentals - KFC Lille eindigde in de heenronde op een gevleide 0-1 voor de Krawaten. De beide goalies ranselden toen beiden zo'n 4 gemaakte doelpunten uit hun gevarenzone. De 300 supporters zagen helemaal geen verschil tussen de kop en de kelder van het klassement.

<< Derby KFC Lille - VC Herentals :

zaterdag aftrap om 20u.<<

Foto's : Nnieuws archief.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto