U bent hier

Derby KFC Nijlen - VC Herentals 0-2 : kansloze wedstrijd, VC meest efficiënt

Herentals | Nijlen regio
28.10.2017 - 22.02u
Door: Herman Gezelle

VC Herentals blijft in the winning mood.  Rood-wit zette vlot Nijlen opzij in een kansloze match, die een schoonheidsprijs niet waard was.  Beide teams presenteerden een laatje vol foute passes, afstandschoten zonder precisie.

De VC-aanhang moest tot de 73' wachten toen Haneveer knap Davy Voorspoels bediende, die ongenaakbaar binnentikte, 0-1.  Nijlen zag een doelpunt afgekeurd omdat een onrechtstreekse vrije trap, rechtstreeks binnenviel.

In de slotminuut kwam Bruyninckx alleen voor doel en legde de eindstand vast, 0-2.

VC Herentals klimt zo naar een gedeelde 6e plaats.  Volgende zondag 5/11 wacht VC Herentals - Hoeilaart : aanvang 14.30u.

Jan Deckers pr VC Herentals : 'Een schoonheidsprijs zal de wedstrijd wel niet krijgen. Daar was de derby tegen Nijlen te "rommelig" voor. Wanneer iedereen zich met een scoreloos gelijkspel begon te verzoenen sloeg Herentals toe en bracht met twee doelpunten de winst mee naar huis.

Het begon nochtans aardig met al meteen een mistasten in de Nijlense defensie maar Haneveer kon de geboden kans net niet verzilveren. Vc voetbalde van uit de organisatie, er was geen doorkomen aan, maar ook Weyen aan de overkant kende een rustige eerste 45 minuten.

Nijlen probeerde wel uit de 2e lijn, maar telkens werden de schoten afgeblokt, gingen naast of wist Vervoort er wel raad mee. Rond het half uur week zo'n schot af en nu moest de Herentalse portier toch wel aan het werk. Meer viel er niet te beleven in een duel zonder al te veel spankracht.

Aanvankelijk veranderde het spelbeeld niet in de 2e periode. Vc zette alles vast voor zijn eigen 16 meter. Nijlen had er geen oplossingen voor. Het spel bleef doorspekt van foutieve passes en mislukte acties.

Af en toe vertrok er een afstandsschot, enkel rond het uur kon Vervoort zich op zo'n schot onderscheiden. VC kreeg dan toch wat meer grip het middenveld en dat leverde enkele "kansjes" op. Eerst besloot Bruyninckx tussen een bos van Nijlenaren naast.

Wat later kopte Voorspoels een voorzet naast. Wanneer iedereen zich met het, toch wel teleurstellende, gelijkspel vrede ging nemen, sloeg roodwit toe. Een kwartier voor tijd werd Haneveer diep gestuurd. Yannis liep zijn bewaker eraf en vond Voorspoels.

Dave gaf Weyen geen kans. 0-1. Nijlen moest nu wel naar voor, vond of de Herentalse defensie of Vervoort op zijn weg en moest oppassen voor de tegenaanvallen. Met nog minder dan 10 minuten te gaan viel een bal in de kluts, de wenkende kans werd hoog over het doel van Vervoort geschoten. In de daarop volgende Vc aanval kreeg Haneveer de bal net niet tot bij Voorspoels. Nijlen probeerde het nog eens van op afstand.

Vervoort duwde knap over. Ook een kopbal van Thompson ging, voor Nijlen, aan de verkeerde kant van de paal buiten. Het was nu bibberen en beven. Herentalse snakte naar het eindsignaal.

In minuut 89 scoorde Nijlen dan toch op een vrije trap maar de indirecte vrije trap ging rechtstreeks in doel binnen. De 90 stond al even op de klok toen Bruyninckx zijn "moment de gloire" kende.

Een snelle tegenaaval kwam bij Voorspoels, die zag Bruyninckx op de eigen helft vertrekken en duwde de bal tussen 2 verdedigers. Weyen wou nog redding brengen maar Stef schakelde de Nijlense doelman met een mooie kapbeweging uit en duwde met links vanop zo'n 25 meter in het lege doel. 0-2 Meteen was de wedstrijd gespeeld.

De vele supporters, waaronder een grote roodwitte aanhang, zagen niet veel wervelend voetbal. Het kon de bezoekers niet deren, zij doen een uitstekende zaak en schuiven 5 plaatsen omhoog.

Maar alle ploegen blijven compact bij elkaar staan. Volgende week zitten we al aan wedstrijd 10 en wordt de eerste periode beslist. Die gaat tussen Heur, in "pole-positie" en Diegem.

Alle wedstrijden starten op zondag om 14:30 u. Herentals doet dat thuis tegen ERC Hoeilaart.'

imageMeer nieuws

Strandpret op wielen voor kinderen met een fysieke beperking

Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 12.08.2022 - 09.13u

SKS Herentals - KFC Herenthout 5-1 : leuke oefenpot bij tropische temperaturen

SKS Herentals - KFC Herenthout 5-1 : leuke oefenpot bij tropische temperaturen
Herentals | Herenthout | Neteland 11.08.2022 - 22.33u

Nieuwe fiets- en wandelkaart langs uitkijkpunten in (H)Oogverblindend Landschap van de Voorkempen

Nieuwe fiets- en wandelkaart langs uitkijkpunten in (H)Oogverblindend Landschap van de Voorkempen
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 11.08.2022 - 19.39u

Rijbewijs ingetrokken van 18-jarige uit Ravels : roekeloos rijden

Kempen regio | Turnhout regio 11.08.2022 - 19.05u

43-jarige man uit Herentals verdronken in recreatiedomein de Lilse Bergen

Kempen regio | Lille | Neteland 11.08.2022 - 19.01u

Decathlon België waarschuwt voor valse weggeefacties via sociale media

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Olen 11.08.2022 - 14.11u

Erkenning Imeldaziekenhuis – HeiligHartziekenhuis als referentiecentrum voor complexe pancreaschirurgie verlengd

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 11.08.2022 - 13.41u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto