U bent hier

Derby VC Herentals- KFC Nijlen 1-1 : billijke puntendeling - extra verslag

Herentals | Nijlen regio
11.03.2018 - 17.55u
Door: Herman Gezelle

De streekderby VC Herentals - KFC Nijlen kreeg een billijke uitslag : 1-1.  VC was de eerste helft de betere ploeg.  Na 15 minuten scoorde Bruyninckx de 1-0.  VC kreeg daarna nog kansen. 

Jan Deckers pr-VC Herentals : 'Nijlen kwam na de koffie een pak sterker uit de kleedkamers.  In de 71 min scoorde Peeters de gelijkmaker 1-1. Het bleef spannende tot de laatste seconde.

Rood-wit kreeg toch nog enkele mogelijkheden,  maar gescoord werd er niet meer. Al bij al, een billijke uitslag.' 

Einduitslag : 1-1.

'VC Herentals heeft, in een burenduel, de punten gedeeld met Nijlen,' zegt Jan Deckers pr- VC Herentals.

'De bezoekers waren aan een opmars bezig en konden mits winst in Herentals én hun uitstelde wedstrijd nog meedoen voor de titel. Was het meeste balbezit voor de bezoekers dan waren de beste kansen voor de thuisploeg. Het resultaat was een 1-1 stand en daar kon iedereen mee leven.

Veel volk op Sint Janneke in een zonovergoten stadion. VC wist dat het bij winst een grote stap behoud zou doen en daar waren de spelers zich ook van bewust. De thuisploeg tekende dan ook voor de eerste mogelijkheid, maar het schot van Voorspoels werd afgeblokt.

Even voor het kwartier stuurde Thomassen Bruyninckx in het straatje. Het schot van Stef leek eerst naast te gaan maar verdween dan toch naast Weyen in doel. 1- 0 VC hield, met een perfecte organisatie, Nijlen ver weg van het eigen strafschopgebied. 5 minuten na het doelpunt werd Voorspoels door de buitenspelval geloodst maar Dave moest te ver uitwijken en weg was de kans.

In minuut 36 ontfutselde Convalle de bal van de laatste Nijlen-verdediger en ging alleen op Weyen af. Zijn plaatsbal belandde centimeters naast het bezoekende kooi.

Bij de volgende aanval kwam de bal tot bij De Swert, maar Birger trapte over. 5 minuten voor de pauze legde VC de mooiste aanval uit de eerste helft op de mat, maar Van Schoonhoven schoot hoog over. Het laatste wapenfeit voor de rust kwam ook nog van de thuisploeg: een voorzet van De Swert bereikte Van Schoonhoven aan de tweede paal, maar de nederlander trapte het leer nog voorlangs.

VC had voor de rust de wedstrijd al een definitieve plooi kunnen leggen.

De tweede helft startte aanvankelijk ook in het voordeel van de thuisploeg want al snel mocht Bruyninckx alweer op doelman Weyen af gaan, omspeelde die ook, maar was te ver uitgeweken, een Nijlense verdediger kon ontzetten. Maar gaandeweg vergrootte Nijlen het veldoverwicht.

Dat leverde in de 54e minuuut een schot op dat Vervoort met de vuisten moest pareren. Herentals ging op zoek naar de dubbele voorsprong, maar Van Schoonhoven trapte een volley over.

Even later gingen plots 4 thuisaanvallers op 3 verdedigers af. Zij vonden de vrijgespeelde Van Schoonhoven, maar die werd afgeblokt. Aan de overzijde kwam VC goed weg wanneer een schot van op zo'n 20 meter tegen de onderkant van de deklat terug in het veld sprong.

In de 72e minuut was het dan toch zover. Peeters glipte door de buitenspelval en verschalkte Vervoort. 1-1

Enkele minuten later ging de bedrijvige Bruyninckx weer alleen op Weyen af. Maar ook nu kon de Nijlense portier nog net in hoekschop werken. Herentals wou in het slot toch de volle pot maar moest nu zelf oppassen voor de tegenaanval.

Met het einde in zicht mocht de thuisploeg een zoveelste hoekschop trappen. Die resulteerde ei-zo-na in een owngoal maar wel in een nieuwe hoekschop. Daaruit zag Van Schoonhoven zijn kopbal pal in de handen van Weyen eindigen. Even later floot de ref de wedstrijd naar de geschiedenisboeken.

De tweede helft had Nijlen het betere van het spel, maar de meeste uitgesproken kansen waren voor de thuisploeg.

Aan de rangschikking verandert er niet zo veel. VC lijkt in de degradatiedebatten momenteel over de beste papieren te beschikken. Maar dat kan op één week zo maar veranderen.

Volgende week trekt roodwit naar de nr. 16 in het klassement Hoeilaart, dat Diest verrassend klopte en zich daarmee ook terug in de strijd om het behoud lijkt de verwikkelen.

Of..zoals trainer Dufraing het verwoordde, volgende wedstrijd wordt voor VC de belangrijkste van het seizoen. Afspraak zondag in het Zoniënwoud om 15u,' besluit Jan Deckers.

Foto's Johan Temmerman /NNieuws.


imageMeer nieuws

WHO: einde pandemie in Europa mogelijk in zicht

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 23.01.2022 - 20.45u

De voordelen van Solitaire: 'Hoe te spelen, regels, waar te spelen in ons land'

De voordelen van Solitaire: 'Hoe te spelen, regels, waar te spelen in ons land'
Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 23.01.2022 - 19.12u

Eva De Bleeker : 'Overheid betaalt facturen na 16 dagen

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 23.01.2022 - 10.44u

Golf meldingen grensoverschrijdend gedrag bij Nederlandse hulporganisaties sinds "The voice"-schandaal

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland 22.01.2022 - 20.41u

Heel wat activiteiten van 'Transitie Mol en Balen' in 2022

Heel wat activiteiten van 'Transitie Mol en Balen' in 2022
Kempen regio | Mol 22.01.2022 - 18.42u

Laurens Sweeck vloert Toon Aerts in spannende sprint, Pidcock valt in slotronde

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.01.2022 - 16.11u

Opnieuw amateurvoetbal vanaf 28 januari

Opnieuw amateurvoetbal vanaf 28 januari
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 22.01.2022 - 09.52u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto