U bent hier

Derde Buurtinformatienetwerk (BIN) in Herselt

Kempen regio | Westerlo
20.11.2014 - 17.08u
Door: Herman Gezelle

Naast BIN-Huisakkers en BIN-Bening heeft de gemeente Herselt er een derde buurtinformatienetwerk bij gekregen, namelijk BIN-LIMBERG. Het nieuwe BIN is meteen het twaalfde BIN binnen de politiezone Zuiderkempen.

N.a.v. een reeks woninginbraken werd op 19 november in Herselt, voor de bewoners van Limberg een infovergadering gehouden.

Op die avond werd er door wijkagent Gunther Kempenaers en zijn collega Michel Vanbergen (diefstalpreventieadviseur van de politiezone Zuiderkempen), een uiteenzetting gegeven over de opstart en de werking van ‘buurtinformatienetwerken’.

Verschillende vrijwilligers, nu straatverantwoordelijken, hebben zich verenigd en zo werd BIN LIMBERG geboren.   Ondertussen zijn reeds 72 gezinnen effectief aangesloten bij het nieuwe BIN en daar bovenop hebben nog eens 43 bewoners aangegeven om eerstdaags toe te treden.  

Een Bin-werking wil de woninginbraken terugdringen, het veiligheidsgevoelen verhogen en de sociale controle in de buurt bevorderen.

Eerstdaags zal het Bin ook vorm krijgen door de plaatsing van de Binborden, die aangeven waar het BIN zich situeert in het straatbeeld.

De BIN -verantwoordelijken  :   Emmy Van Kerckhoven,   Suzanne Peeters, Danny Peetermans, René Brems

Fons De Groot (coördinator), Gunther Kempenaers (wijkagent).

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto