Op zondag 24 juni organiseert de Herentalse cultuurraad voor de derde keer het evenement MidzomerThals. Dat zal dit jaar niet plaatsvinden rond het kasteel van Le Paige, maar aan de overkant van de Nederrij, op het domein achter het koetshuis van het kasteel.

Vanaf 13:00 uur presenteren de Heren­talse culturele en socio-culturele verenigingen zich daar aan het publiek op een verenigingenmarkt en van 14:00 uur tot 20:00 uur zijn er doorlopend optredens van verenigingen en lokale artiesten, zoals Jazz Convent, T'Che, de Herentalse Geschiedkundige Kring, Pink Rhino Magic, het Harmonie­orkest van het Sint-Jozefscollege, Iris Wynants, de New Testament Ministries, Jazzair, Bart Van Den Bossche, Lies en Jeroen en Britt Pluys.

De bezoeker kan daarbij genieten van een fris drankje of van één van de zelfbereide versnaperingen die de verenigingen aan hun standjes aanbieden. En ook aan de kinderen werd gedacht.

Zij kunnen hun oude spullen, zoals speelgoed, boeken, strips en kleding, tussen 13:00 en 18:00 uur te koop aanbieden op een kinder-rommelmarkt. Inschrijven voor de rommelmarkt is mogelijk via de website midzomerthals.cultuurraadherentals.be.

MidzomerThals vindt plaats op zondag 24 juni van 13:00 tot 22:00 uur op het domein van kasteel Le Paige in Herentals. De toegang is gratis. Meer info op midzomerthals.cultuurraadherentals.be.