U bent hier

Derde editie van LEKKER opnieuw in het Turnhoutse Stadspark

Kempen regio | Neteland
17.05.2017 - 22.01u
Door: Mark Jaspers

Tijdens het Hemelvaartsweekend, van 25 tot en met 28 mei, wordt het Turnhoutse Stadspark opnieuw omgetoverd tot de lekkerste plek van Vlaanderen. Dan vindt er immers de derde editie van Festival Lekker plaats. Met even veel foodtrucks als de vorige edities, maar deze keer ook met nog meer heerlijke wijnen, bijzondere bieren en (muzikale) randanimatie. De zomer van Turnhout kan beginnen!

"Vorig jaar was het ondanks de wisselvalige weersvoorspellingen een absolute topeditie," glundert organisator Joeri Vangeel (30). "Dat was deels te wijten aan de prachtige locatie, maar ook aan het feit dat we voor het eerst niet enkel de kaart van de foodtrucks trokken. Er was muziek en kinderanimatie, en tijdens de Classic Car Boulevard op zondag kon je maar liefst 80 oldtimers komen bewonderen."

"Dit jaar zijn we doorgegaan op dat elan, maar hebben we het nog ambitieuzer aangepakt," verduidelijkt hij. "De oldtimerhappening doen we natuurlijk opnieuw, en het muziekaanbod wordt uitgebreid. Op donderdag en zaterdag is er livemuziek van onder andere Bart Buls, Romeo Spinelli, Mister Bigshot en Blame it on Vinny. Op vrijdag verwelkomen we de Turnhoutse dj Funky Franky en op zondag kan je komen luisteren naar NYMM en de Lilse Koperdieven."

"Ook voor de kinderen hebben we weer wat voorzien. Er zijn onder meer een springkasteel, kindergrime, gekke kapsels, een reuzen 4-op-een-rij en de bellenblaasfabriek. En in het weekend rijden ook de stoomtreintjes van het stadspark uit, natuurlijk."

Ruimer culinair aanbod dan vorige editie

"Mijn grootste frustratie over de vorige editie was dat we naar mijn aanvoelen iets te weinig variatie in het culinair aanbod hadden," verklaart de organisator. "Daarom heb ik er extra op gelet dat de meer dan 20 foodtrucks die vanaf donderdag in het park te bewonderen zijn, elk iets unieks te bieden hebben. En ik denk dat dat gelukt is. De Olense Smaakmakers doen het momenteel erg goed met hun BBQ-concept, en komen dat bij ons demonstreren.

PomPuur serveert heerlijke Belgische frietjes in een brandweerwagen. Ik ben ook heel blij dat we voor het eerst de retrobus van Jean Sur Mer mogen verwelkomen. Een pionier in het Belgische foodtrucklandschap, die het beste en lekkerste uit de Noordzee naar Turnhout zal brengen."

Bij een zomers festival met lekker eten hoort natuurlijk ook een heerlijk drankje, en daarom pakt Festival Lekker dit jaar uit met een veel ruimer drankenaanbod. Het Nederlandse Cocos Locos serveert cocktails in koksonoten en de barista van Tati Coffee zorgt voor heerlijke espresso's en cappuccino's.

Er zal ook een brewstruck zijn met een heleboel lekkere speciaalbieren. In de uitgebreide wijnbar vind je niet enkel een uitgebreid assortiment van de lekkerste wijnen, maar je kan er ook kennismaken met Pomula. "Dat moet je zeker eens proberen," zegt Vangeel enthousiast. "Het gloednieuwe drankje komt uit Zuid-Afrika en is een soort van schuimwijn met granaatappel en de vruchten van de maroela, de olifantenboom.

Een ideaal aperitief voor zomerse avonden, vind ik persoonlijk. Hopen dus dat het weer meezit, volgend weekend."

imageMeer nieuws

Steenweg op Beerse/Merksplasseweg (N132) vanaf woensdag 22 november opnieuw open

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 20.11.2017 - 16.56u

IDee Producties maakt cast ‘Ule’ bekend!

IDee Producties maakt cast ‘Ule’ bekend!
Geel | Neteland 20.11.2017 - 16.53u

Onvoorwaardelijke zorg voor kinderen is noodzaak voor beter toekomstperspectief

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.11.2017 - 16.42u

Lille en Eandis nemen de 1e publieke laadpaal voor elektrische wagens in gebruik

Lille en Eandis nemen de 1e publieke laadpaal voor elektrische wagens in gebruik
Kempen regio | Lille | Vlaanderen 20.11.2017 - 16.10u

Ex-Wimbledon-winnares Novotna overlijdt op 49-jarige leeftijd

Ex-Wimbledon-winnares Novotna overlijdt op 49-jarige leeftijd
Internationaal | Vlaanderen 20.11.2017 - 11.53u

E313 : 2 zwaargewonden na aanrijding in Grobbendonk

Grobbendonk | Neteland | Vlaanderen 20.11.2017 - 11.47u

HYC Era Renomar vs Nijmegen 2-1 - herbekijk wedstrijd

HYC Era Renomar vs Nijmegen 2-1 - herbekijk wedstrijd
Herentals | Internationaal 19.11.2017 - 21.53u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto