Decoratie Geysen uit Mol-Achterbos viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Met de recente overname door de derde generatie is de toekomst van dit schildersbedrijf ook de komende decennia verzekerd.

Decoratie Geysen verzoent oud en nieuw: de historische tak van de schilder- en behangwerken blijft belangrijk, terwijl – op veelvuldig verzoek van de klanten – ook de nieuwe afdeling voor interieurinrichting verder vorm krijgt.
 
In 1953 openen Jozef Geysen – Jefke voor de dorpsgenoten – en echtgenote Irma een schilder- en behangwinkel in de Sint-Theresiastraat in Mol-Achterbos. Het belang van een mooi interieur groeide met de jaren. De zaken liepen dan ook vanaf de eerste dagen bijzonder goed. Jef stond al snel bekend als een echte vakman die zijn opdrachten tot in de puntjes afwerkte.
 
Tweede generatie
De liefde voor het vak ging over van vader op zoon:  Jean en schoondochter Lutgarde namen de zaak over. Begin jaren ’80 verhuisden zij Decoratie Geysen naar een groter pand langs de Turnhoutsebaan, nog steeds de huidige vestiging. Als één van de eersten in de sector zag Jean heel wat mogelijkheden in kleuradvies op maat en stijlvolle raamdecoratie. Het aantal schilders en raamdecorateurs groeide aan tot zes medewerkers. De actieradius breidde uit van Mol naar de ruimere regio.
 
Derde generatie
Slechts weinig familiebedrijven overleven de derde generatie. Bij Decoratie Geysen daarentegen sloegen de kleinkinderen van Jozef de handen in elkaar. Broer en zussen Karen, Sofie en Ben Geysen groeiden op tussen de verf en gordijnen. Samen willen ze Decoratie Geysen verder uitbouwen. Een eerste realisatie is de oprichting van de afdeling Geysen Interiors, waarbij volledige interieurprojecten worden gerealiseerd. Vader Jean blijft nog in het bedrijf betrokken, maar gaf onlangs vol vertrouwen het roer over.    
 
Opendeurdagen
Om het ‘nieuwe’ Decoratie Geysen te presenteren, heet de familie Geysen iedereen welkom op 23 en 24 maart. Als verjaardagscadeau gelden er diezelfde week mooie kortingen. De opendeurdagen lopen bovendien samen met een wedstrijd waarbij als hoofdprijs een Ipad te winnen valt. Voor elke aankoopschijf van 25 euro krijgen klanten een tombolabiljet. Ook op Facebook maakt u kans op mooie prijzen als u de pagina van Decoratie Geysen ‘leuk vindt’ en publiek deelt.