U bent hier

Derde slachtoffer bevrijd na ontploffing Wilrijk, hulpdiensten blijven zoeken in het puin (3)

Provincie Antwerpen
03.09.2019 - 19.01u
Door: Mark Jaspers

Bij een zware explosie op de hoek van de Palmanshoevestraat met het Ridderveld en de Egied Segerslaan in Wilrijk zijn dinsdag drie huizen ingestort. De ravage is er groot. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.

De brandweer kon al drie slachtoffers, waarbij één zwaargewonde, bevrijden. De scene doet denken aan de ontploffing op de Paardenmarkt.

De zoektocht naar de vermiste persoon gaat ondertussen verder. Er werd al met honden gezocht en met speciale trillingsapparatuur. Nu zijn brandweerlui handmatig puin aan het verwijderen op zoek naar de vermiste.

In het huis direct links van de drie ineengestorte panden van de explosie in Wilrijk wonen Guy Van Damme (70) en zijn echtgenote Brenda Meues (73). Zij mogen voorlopig nog hun huis niet in.

Het Antwerpse parket heeft een onderzoek geopend na de zware ontploffing in Wilrijk. De feiten werden gekwalificeerd als 'vernieling door ontploffing'. Samen met de onderzoeksrechter is het parket dinsdag ook ter plaatse afgestapt. "Er werd intussen een deskundige aangesteld om de oorzaak te achterhalen. Op dit ogenblik liggen alle pistes nog open", zo laat het parket weten. (VRT NWS)

Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verder gevoerd door de lokale politie van Antwerpen.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto