Op het sportgala zijn de beste Belgische atleten van 2018 in de bloemetjes gezet. Sportjournalisten kozen Eden Hazard tot Sportman en Nina Derwael tot Sportvrouw.

Bij de vrouwen was de strijd razend spannend. Nina Derwael won goud op het EK en WK. Concurrente Nafi Thiam was al drie keer Sportvrouw van het Jaar en was dankzij haar Europese titel en drie persoonlijke records opnieuw een topfavoriete. Emma Meesseman schitterde met de Belgian Cats op het WK en won de Euroleague met Ekaterinburg.

Derwael kreeg van de sportjournalisten uiteindelijk 1.212 punten, 262 meer dan nummer twee, Nafi Thiam (950 ptn). 196 journalisten zette de turnster op de eerste plaats.

Eden Hazard blijft nipt Koen Naert voor

De verkiezing van Sportman van het Jaar was een stuk spannender. Eden Hazard haalde het met 736 punten voor marathonloper Koen Naert (717 ptn). Een verschil van slechts 19 punten. Bart Swings werd derde met 325 punten.

Red Lions toch nog Ploeg van het Jaar

De stemming voor Ploeg van het Jaar werd normaal op 5 december afgesloten, maar dat was zonder de Red Lions gerekend. Na hun wereldtitel in het hockey op 16 december werd de stemming opnieuw geopend.

Dat bleef niet zonder gevolg. De Lions kregen 561 stemmen, 232 stemmen meer dan de Rode Duivels (329). De Belgische basketbalvrouwen, vierde op hun allereerste WK, eindigden op de derde plaats (188 ptn). De Europese estafettekampioenen op de 4x400 meter viel net naast het podium (76 ptn).

(VRTNWS)