Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dessel Swingt pakt uit met sterke affiche

Traditiegetrouw sluit Dessel Swingt de zomervakantie af met een marktfestival en dat is in 2023 niet anders. Naar jaarlijkse gewoonte stellen we een sterke affiche samen voor zowel jong als oud. Zaterdag 26 augustus zal Dessel Swingt het Marktplein van Dessel laten swingen. De toegang is volledig gratis.

Kleppers van formaat op het Marktplein Dessel :

Corry Konings

Corry Konings, Koningin van het levenslied, heeft eigenlijk geen introductie nodig. Dit jaar viert zij haar 50-jarig jubileum als zangeres.

Met Corry Konings wordt het een feest om nooit te vergeten! “Huilen is voor jou te laat”, “Mooi was die tijd”, “Ik krijg een heel apart gevoel van binnen” en al haar andere hits worden gegarandeerd uit volle borst meegezongen.

Ze zal in de namiddag zorgen voor sfeer en ambiance in de tent.
 

Funeral Dress

FUNERAL DRESS is midden jaren 80 ontstaan. Meer dan 20 jaar en bijna 1000 optredens later is de groep uitgegroeid tot een van de populairste bands in hun genre.

Funeral Dress is momenteel waarschijnlijk de bekendste Belgische rockband in de USA. Ze toerden al negen keer zeer succesvol in de States en speelden oa in NOS center, San Benrnardino, Ca (waar oa. Rolling Stones, Johnny Cash op het zelfde podium stonden),Stone Pony Parc (waar Bruce Springsteen bijna jaarlijks speelt) en vier keer in een  uitverkochte CBGBs in NY, de legendarische club waar oa Blondie, Talking Heads en Ramones ontdekt werden.

Verder stonden ze op de podia van de bekendste clubs en zalen over heel Europa, waaronder Astoria (Londen), Melkweg en Paradiso (Amsterdam), The Arena (Berlijn)...

In België kwam hun grote doorbraak in 2002, toen 'Party On' een zomerhit werd op StuBru (bijna 20 weken in de Afrekening). Nadien volgde er  jaarlijks een Afrekening-hit (Death And Glory, Freedom And Liberty, Holiday) en speelden ze met groot succes op bijna elk festival (Pukkelpop, Marktrock, Suikerrock, Maanrock, Rock Ternat, Rock Zottegem, Crammerock, Pukema, Fonnefeesten, Enterrock,..)

Funeral Dress is live op zijn best. Na 1000 optredens kan men besluiten dat er geen sleet komt op deze punkrockers. Integendeel, Funeral Dress is als wijn: ze worden beter met de jaren.

Smeer de benen alvast in, want Funeral Dress zal onze Rock Classic tent op zijn kop zetten.

 Koyle

Als u ze nog niet live hebt gezien, bent u de afgelopen 25 jaar wellicht weinig buiten geweest. Ruim 1.200 optredens hebben ze op hun palmares, honderden hits knalden uit hun versterkers en elke zaal gaat plat voor hen: dit is Koyle, de bekendste coverband van Limburg.

Nog niet zo lang geleden waren coverbandjes vooral iets voor bruiloften en andere kleinere feestjes. Maar nu lokken steeds meer tributebands - zoals sommige bands liever met een chiquer woord genoemd worden - volle zalen.

Dat is ook de weg die Koyle afgelegd heeft, van een keldertje in Boxbergheide (Genk) naar uitzinnige shows tot ver buiten Limburg.

“Wij noemen onszelf gewoon een rockcoverband, want dat is wat we brengen: stevige rock”, zegt bandlid van het eerste uur Roland ‘Rol’ Kellens.

Black Sabbath, Rage Against the Machine, Motörhead, Deep Purple... het is maar een greep uit het eerste repertoire. “Elke week bleef die lijst groeien”, vertelt Rol. “We zochten daarbij bewust naar tijdloze hits, songs die iedereen kan meebrullen.” In de daaropvolgende 15 jaar bouwde Koyle (van het Engelse coil of spoel, een verwijzing naar de elementen in een gitaar) een stevige live-reputatie op en kreeg het een behoorlijke schare fans achter zich.

Koyle zal de Rock Classic tent op Dessel Swingt afsluiten. Ze speelden in het verleden al eens op Dessel Swing en dat was toen één groot feest van begin tot einde. Ze zullen met de vele hits die ze spelen de tent in vuur en vlam zetten.

Peter Koelewijn & The Rockets

Halverwege de jaren 50 werd de band Peter en zijn Rockets opgericht. In de jaren 60 scoorden ze een eerste grote hit met ‘Kom van dat dak af’. Het nummer werd zelfs vier keer uitgebracht, en vier maal werd het een hit.

Peter Koelewijn stond behalve met The Rockets ook solo en in het gezelschap van andere bands op de planken. Daarnaast verdiende hij zijn pluimen als producer.

Ook in Vlaanderen bleef Koelewijn niet onbesproken. Nummers als ‘Kom van dat dak af’, ‘Angeline m’n blonde sexmachine’, ‘Bonnie’ en ‘Je wordt ouder papa’ galmden hier ook veelvuldig door de boxen.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. 60 jaar later, met muziek als rode draad doorheen het muzikale leven van Koelewijn, grijpt hij graag nog eens terug naar de roots.  Peter Koelewijn & The Rockets, dat is nostalgie met een stevige portie popgehalte.

Eentje om niet te missen op Dessel Swingt! Zij zullen het hoofdpodium openen en het feest op gang trappen op het Marktplein.

Pommelien Thijs

De 21-jarige Pommelien Thijs is een populaire actrice en zangeres. Haar twee passies kan ze samenbrengen met haar hoofdrol in de Ketnet-reeks #LikeMe.
Met haar single ‘Nu Wij Niet Meer Praten‘, een duet met Jaap Reesema, heeft ze haar debuut niet gemist. De single groeide uit tot een monsterhit en stond op nummer 1 in zowel België als Nederland. Daarna volgde nog een samenwerking met het Nederlandse dj-trio Kris Kross Amsterdam en de Nederlandse hiphopartiest Kraantje Pappie voor ‘Tranen’, een remake van ‘Passie’, de hit van Clouseau uit 1995.

In 2021 kwam Pommelien Thijs met haar eerste solosingle ‘Meisjes Van Honing’ en in 2022 blies ze iedereen omver met ‘Ongewoon’, een instant succes. De song versierde niet alleen een hoge plek in de hitparade, ‘Ongewoon’ bezorgde Pommelien Thijs ook drie MIA’s voor ‘Hit van het jaar’, ‘Doorbraak’ en ‘Solo vrouw’ én de award voor ‘Song’ op Het Gala van de Gouden K’s. Verder bracht ze ook de hits ‘Wat Een Idee!?’ en ‘Zilver’ uit.

Ondanks het succes van ‘Ongewoon’ vond Pommelien Thijs afgelopen zomer nog tijd voor de opnames van Knokke Off, de gloednieuwe reeks voor VRT en Netflix. Daarnaast weerspiegelt haar liefde voor mode zich in haar zelfgemaakte podiumoutfits.

In 2023 zal Pommelien Thijs met haar liveband doorheen Vlaanderen touren. Op zaterdag 26 augustus 2023 zal ze halt houden in Dessel om op Dessel Swingt te spelen! Verwacht je aan een fantastisch optreden!

K’s Choice

K’s Choice - de band rond Sam en Gert Bettens - bestaat in 2023 exact 30 jaar en uiteraard kan dat niet zomaar ongemerkt voorbijgaan! Dit jaar gaan ze een beperkt aantal shows doen en hun passage op Dessel Swingt zal er hier één van zijn! Uiteraard zullen alle grote hits uit 30 jaar carrière de revue passeren, maar daarnaast zal ook de nieuwe single 'Time is A Parasite’ te horen zijn.

We schrijven het jaar 1992 wanneer Sam en Gert Bettens hun eerste platencontract tekenen en 1993 wanneer hun debuutalbum verschijnt. 'The Great Subconscious Club’ is meteen een schot in de roos, remember 'The Ballad of Lea en Paul’, nadien gevolgd door nog grotere albumklassiekers als 'Paradise in Me’, met monsterhit 'Not an Addict’, 'Cocoon Crash’ met Believe, 'Almost Happy’ met 'Another Year’, en ga zo maar door… Drie decennia lang veroverde K’s Choice de podia van de grootste concertzalen en festivals in binnen- en buitenland. Ze werkten samen met tal van gerenommeerde producers (Belgische producertrots Jean Blaute, Gil Norton die met de Foo Fighters werkte en Alain Johannes van Queens of The Stone Age) en artiesten (Anouk, Skin, Milow) met een mooie verzameling aan gouden en platinum albums als gevolg.

Een dertigste verjaardag kon dus niet zomaar voorbijgaan. Daarom brengt de band een gloednieuwe single uit 'Time is a Parasite’: een kort maar krachtige rocksong, in het verlengde van hun laatste studioalbum 'The Phantom Cowboy’. Om dit jubileumjaar te vieren, releaset het zestal uit Kapellen voor de liefhebbers op 9 december ook nog een exclusieve vinylbox (beperkte oplage en genummerd) met 3 albums waaronder '2000 Seconds - Live at the Ancienne Belgique’ (1998), 'Home - Live at Le Botanique’ (2000) en 'Running Backwards’, een verzameling van b-kanten, onuitgegeven tracks en uiteraard de nieuwe single.

K’s Choice zal Dessel Swingt 2023 afsluiten met een spetterend optreden. Ze zullen de hoogtepunten van 30 jaar K’s Choice in de verf zetten en alles wat de band zo uniek maakt in anderhalf uur majestueus laten samenkomen.

Over Dessel Swingt

Dessel Swingt is een organisatie van Graspop VZW en de gemeente Dessel. Traditioneel sluit Dessel Swingt de zomervakantie af met een spetterend marktfestival. In 2023 zal Dessel Swingt het Marktplein in Dessel laten swingen op zaterdag 26 augustus. Het marktfestival heeft 2 podia en naast steengoede muziek en de beste klassiekers is er ook tal van randanimatie. De toegang is volledig gratis. 

URL

Deel dit artikel