U bent hier

Dessel waarschuwt voor overbeschermend buizerdkoppel na aanval op jogger

Kempen regio
23.04.2019 - 18.14u
Door: Mark Jaspers

Het broedseizoen van de buizerd is aangebroken en dat betekent dat roofvogels de komende maanden in de buurt van hun nest agressief uit de hoek kunnen komen. De gemeente Dessel in de Antwerpse Kempen waarschuwt alvast voor een koppeltje buizerds in het landschap Hoogvelden. Daar werd volgens Radio 2 al een jogger aangevallen, met een lichte hoofdwonde tot gevolg.

Om toekomstige passanten te verwittigen, plaatste de gemeente dinsdag infoborden aan een wegje door het terrein in kwestie. "De buizerds verdedigen hun jongen hardnekkig en kunnen daarom schijnaanvallen naar het hoofd doen", klinkt het. "Er wordt verwacht dat dit gedrag van de buizerds maximaal tot half augustus zal duren." (Belga)


imageMeer nieuws

Skyports, AZ Turnhout en Stad Turnhout sluiten overeenkomst voor medische transporten met drones

Turnhout regio 23.05.2019 - 09.36u reading time9min

In september start in AZ Turnhout een uniek proefproject om medische stalen en medicatie tussen de ziekenhuiscampussen te vervoeren met drones.

AZ Turnhout, Stad Turnhout en droneserviceprovider Skyports testen gezamenlijk een nieuwe logistieke dienst waarbij medische producten worden getransporteerd met drones.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto