U bent hier

deSter’s toekomst is groen

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
21.11.2020 - 08.20u
Door: Mark Jaspers

Van verfrissingsdoekjes naar mondmaskers.

Het was geen grote stap voor deSter, de toonaangevende ontwikkelaar en producent van innovatieve verpakkingen en serviceconcepten voor de luchtvaart en FoodService wereldwijd.

In nog geen 4 weken tijd had deSter begin maart haar productiefaciliteiten in België [Hoogstraten], Thailand en Noord-Amerika volledig weten omschakelen om te kunnen beantwoorden aan de nieuwe noden van haar klanten wereldwijd.
Het 15 miljoenste mondmasker rolde vorige maand van de band.

Een mijlpaal voor ons bedrijf, zegt Stef Van de Perre, Managing Director van deSter. "Dit geeft ons een sterke uitvalsbasis om verder te groeien als bedrijf."

"We hebben 35 jaar een trackrecord in hygiëne uitrusting om de keukens van ons zusterbedrijf Gate Gourmet te voorzien, wat pre Corona al 200 miljoen producten per jaar betekende", aldus Stef.

"Onze dispenser boxen met chirurgische mondmaskers zijn momenteel erg gegeerd, vermits er meer en meer vrage rijzen rond de herbruikbare katoenen varianten."

In samenwerking met de Stad Hoogstraten organiseerde deSter afgelopen maand een succesvolle groepsaankoop voor lokale bedrijven en verenigingen.

Naast mondmaskers produceert deSter in haar sites wereldwijd andere essentiële hygiëne producten in deze Covid strijd, zoals desinfecterende handgels en wipes, face shields en haarnetjes.

Sinds de crisis zijn er al 110 miljoen stuks verkocht van deze items. deSter belevert de zorgsector, food processoren en grotere distributienetwerken lokaal.

Ook de Vlaamse Taskforce COVID-19 o.l.v. minister De Backer werkt met herbruikbare face shields die deSter samen met 2 andere Belgisch bedrijven uitbracht.

De verhoogde focus op hygiëne is niet iets dat zomaar zal verdwijnen, ook na deze tweede lockdown, daar zijn we bij deSter van overtuigd. Vandaar dat we nu investeren om het volledige portfolio duurzaam te maken. We willen hier het voortouw in nemen, zo luidt het bij deSter.

Recentelijk hebben we verschillende R&D subsidies verkregen van Vlaio voor de uitontwikkeling van verschillende innovatieve technologieën voor het produceren van verpakkingen en bestek op basis van vezels die volledig composteerbaar en recycleerbaar zijn.

"Een zeer cruciale ontwikkeling dat antwoord biedt op de verwachtingen gesteld door de Europese Single Use Plastics richtlijn", geeft Stef Van de Perre aan.

"We zijn gewend om ons ultrasnel aan te passen aan onze klanten, om met zeer korte leveringstermijnen te werken en om scherpe prijzen af te leveren" vertrouwt Stef Van de Perre ons nog toe.

www.deSter.com

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto