Nog maar net serveerde Theatergroep Het Vierde Oor de eigenzinnige versie van "Who's afraid of Virginia Woolf" of de volgende productie "Deurdedeurdeur" staat letterlijk voor de deur te trappelen.

Wim Vervoort : 'We presenteren met de nodige trots één van de origineelste en hilarische deuren-komedies van de laatste jaren, onlangs nog gebracht door TG Skagen, de theater- groep van Bruno van den Broecke en Mathijs Scheepers, beiden geroemde theater- en tv-acteurs.

Met deze deurenkomedie geven we ons eigen talent alle kansen. Niet alleen de spelers maar ook via de regisseur Michai Geyzen. Michai was jarenlang actief bij onze jongerengroep Tejaterbende Oeps! Daar werd zijn theaterpassie en goesting zo aangescherpt dat hij een professionele theateropleiding volgde en nu als professioneel acteur onder meer actief is bij Ontroerend Goed.

Over het verhaal en de auteurs
"Deurdedeurdeur" is een hilarische deurenkomedie over het wel en wee van een theatergezelschap tijdens de repetities en tijdens hun tournee. Je ziet de voor- en achterzijde van de mensen en het toneel: het decor, maar ook de acteurs en de regisseur die in de coulissen te kampen hebben met verliefdheden, gebrek aan professionalisme, jaloezie en drank.

De cast van het Grand Theatre maakt zich klaar voor de uitvoering van het toneelstuk Nothing On, een stuk waarin meisjes in hun ondergoed rondhuppelen, mannen hun broek laten zakken en waar vele deuren op en dicht gaan. Tijdens de generale repetitie loopt er immers nog steeds van alles fout: replieken worden vergeten, het deurenwerk lukt nog niet helemaal en de rekwisieten zijn nog een struikelblok.

Een maand later, tijdens een voorstelling, volgen we het stuk achter scène en komen we de geheimen tussen de acteurs en actrices te weten. We zien ook dat het toneelstuk geen bevredigend einde heeft, het geheel valt uit elkaar nog voor het doek valt. Na tien weken, tegen de laatste voorstelling, zien we dat iedereen er genoeg van heeft. Men probeert nog een aantal foutjes tijdens het optreden te verdoezelen, maar zonder succes.

"Deurdedeurdeur" heeft alles wat bij een echte deurenkomedie hoort: deuren, klinken, misverstanden. SKaGeN baseerde zich op de farce Noises Off ('82) van de succesvolle West End-auteur Michael Frayn. Noises Off wordt jaarlijks tientallen keren opgevoerd over de hele wereld, en de reden daarvan is niet ver te zoeken: het stuk staat als een huis en het publiek ligt krom van het lachen.

Over de regisseur

Michai Geyzen(°Antwerpen, 1983) studeerde Drama-docent/regie aan de toneelacademie Maastricht. Daarna studeerde hij Master Regie aan diezelfde academie. Alvorens deze studies aan te vangen was Michai actief als speler bij Tejaterbende Oeps!.

Hij kreeg voor zijn voorstelling 'Frustration island' (Bert Leysenkring, Balen) een Gouden Handje voor beste regie en stond met zijn afstudeerregie Bachelor ('De Verbouwing', Kreutzfeld Verein) op het Landjuweelfestival 2012.

In 2013 stond hij op datzelfde festival met 'Orestes' (Tejaterbende Oeps!) en in 2014 met 'Schmetterling' (De Orchidee jongeren, Tielen). Zijn afstudeerregie voor de Master 'Über-Ich' ging in première in de Warande (2014) en wordt nu hernomen door Laika. Met deze voorstelling won hij deze zomer de MU-ZEE-UM jeugdjury prijs op Theater Aan Zee Oostende. Als speler was Michai te zien in 'Romeo en Julia' (Hans van de Boom), 'Hendrik' (Studio Gebroed, Boulevard festival), 'En we stierven nog lang en gelukkig' (Sermoen) en 'Fight Night' (Ontroerend Goed).

"'Deurdedeurdeur' is een uitdaging voor elke regisseur en elke ploeg", zegt Michai Geyzen. "Het is er op of er onder. Timing, tempo, ritme en samenspel zijn in geen enkel ander stuk zo belangrijk. We spreken al bijna niet meer van repeteren maar van trainen. Het is een stuk dat al langer op mijn bureau lag. Met Theatergroep Het Vierde Oor was de tijd aangebroken om mijn bucket list wat in te korten en samen de sprong te wagen."

Praktisch
Deurdedeurdeur, een hilarische deurenkomedie
Vrijdag 13 november 20.15u  Première
En verder op 14, 20, 21, 26 en 28 november + 5, 11 en 12 december om 20.15u
En ook op 6 december om 15u.

Reservatie en info via www.hetvierdeoor.be of elke dag tussen 16.30u en 19.30u via 0475 523 513 - Theaterzaal Het Vierde Oor, Domein Teunenberg, Boerenkrijglaan 51, Olen-centrum.  Foto's Johan Temmerman / NNieuws.