Het gebruik van drones is een van de grootste trends bij pakketbedrijven de laatste jaren. DHL is nu een proefproject gestart om pakketjes naar een Duits Waddeneiland te vervoeren met drones.  DHL startte in februari 2013 al een proefproject met het gebruik van drones en het gaat binnenkort zo'n Parcelkopter gebruiken om medicijnen en andere dringende benodigdheden te leveren op het Duitse Waddeneiland Juist.

 
DHL vervoert pakketjes met drones naar Waddeneiland

Voor de leveringen gaat DHL gebruik maken van een nieuwe generatie drone, die langer en verder kan vliegen. Hij is ook zo ontwikkeld dat hij moet omkunnen met de weersomstandigheden boven de Noordzee.

De vlucht naar het eiland is twaalf kilometer lang en er wordt een speciaal stuk luchtruim vrijgehouden, zodat de drone volledig autonoom kan vliegen. Er komt dus geen piloot aan te pas. De drone zal voor de veiligheid wel in de gaten gehouden worden door een grondstation, zodat er nog steeds ingegrepen kan worden. Wanneer de drone landt op het eiland, zal het pakket opgehaald worden door een bezorger van DHL, die het pakket dan naar de juiste locatie brengt.

DHL is voorlopig nog niet van plan om de drones in te zetten voor gewone bezorgingen, maar het ziet het zeker als een optie in de toekomst. (Detailretail)