Totaalspektakel rond diamantverleden van de slijpersgemeente in laatste weekend van september

Nijlen is dé slijpersgemeente, dat is algemeen bekend. Er staat niet voor niets '1001 facetten' in de baseline van het lokaal bestuur, een verwijzing naar de stiel van het slijpen van diamant. Die heeft Nijlen mee gemaakt tot wat het nu is en in het laatste weekend van september wordt dat op het Kerkplein in woord, beeld, klank, licht en geluid tot leven gewekt tijdens het totaalspektakel 'Diamant! 't Steentje van de Kempen.

De voorstellingen vinden plaats op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september, telkens om 20 uur en om 21.45 uur (op zondag enkel om 20 uur). Als je weet dat er per voorstelling 672 plaatsen beschikbaar zijn, dan is duidelijk dat ook dit totaalspektakel weer duizenden toeschouwers naar Nijlen zal lokken.

Zijn er nog kaarten beschikbaar?

Over toeschouwers gesproken, er zijn nog tickets te koop. Dit is wel enkel voor de voorstellingen van vrijdag 27 september om 21.45 uur en zaterdag 28 september om 21.45 uur. Al de rest is uitverkocht. Tickets zijn online te koop via www.diamant2019.be of in het gemeentehuis van Nijlen aan het onthaal.

Wat met verkeer en parkeren?

Omwille van opbouw, repetities, voorstellingen en afbraak is het volledige Kerkplein en de Kerkstraat afgesloten van maandag 23 september om 6 uur tot dinsdag 1 oktober om 17 uur. Er geldt in die periode ook een volledig parkeerverbod op het ganse plein (Kerkplein en Kerkstraat). Vanaf maandag 23 september wordt er geblindeerd hekwerk geplaatst rondom het Kerkplein.

Ook Gemeentestraat 's avonds afgesloten

Tijdens de repetities en de voorstellingen wordt ook de Gemeentestraat afgesloten. Dit is op deze momenten:

Woensdag 25 september van 19 uur tot 22.30 uur
Donderdag 26 september van 19 uur tot 22.00 uur
Vrijdag 27 september van 18.30 uur tot 24 uur
Zaterdag 28 september van 18.30 uur tot 24 uur
Zondag 29 september van 18.30 uur tot 22.30 uur

Het verkeer volgt een omleiding via Woeringenstraat, Kreitenbergstraat en Guido Gezellestraat. Tijdens deze omleiding geldt éénrichtingsverkeer in de Spoorweglei.

Lichten uit

Om de beleving tijdens het totaalspektakel te garanderen, wordt 's avonds ook de straatverlichting rondom het Kerkplein gedoofd. Dit zal het geval zijn van maandag 23 september tot en met zondag 29 september, telkens vanaf 20 uur tot ongeveer 23 uur. Dit is ook tijdens de repetities al nodig voor het instellen en richten van de lichten.

Gemeentehuis en bib ietsje vroeger dicht

Donderdag 26 september is er om 20 uur een generale repetitie met publiek. Daarom zal die dag het gemeentehuis en de bib al sluiten om 19.30 uur i.p.v. 20 uur.

Kom met de fiets!

Om parkeerproblemen te vermijden als je komt kijken is er één simpele en gezonde oplossing: kom te voet of met de fiets. Er worden ruime fietsenparkings voorzien op het August Hermansplein en achter het gemeentehuis aan de uitrit van de brandweerkazerne.

Meer info

Alle informatie omtrent de gewijzigde verkeerssituatie in het centrum, zowel voor bewoners als bezoekers kan je nog eens nalezen op de website van het evenement www.diamant2019.be