Op  21 september organiseert vzw Het Portret de tweede editie van Dichters aan boord. Het opzet daarbij is dat 5 dichters voorlezen uit eigen werk op 5 verschillende boten in de jachthaven.  De toeschouwers verplaatsen zich van boot naar boot om de dichters te horen voordragen. Nadien hebben de toeschouwers de gelegenheid om kennis te maken met de dichters.  Wat betreft de keuze van de dichters hebben de organisatoren gezorgd voor een goede mix van gevestigde waarden en aanstormend talent, vrouwen en mannen. 

Even een kleine toelichting bij de dichters: 

Charles Ducal schreef tot nu toe zes fel opgemerkte dichtbundels waaronder In inkt gewassen die de eerste Herman de Coninck-prijs kreeg. Hij schreef ook proza en essays en zijn werk werd meerdere malen bekroond.

Jo Govaerts is dichter, vertaler, prozaïst en columnist. Ze debuteerde op 14-jarige leeftijd met de dichtbundel Hanne Ton. Ze vertaalde poëzie van de Poolse dichter en Nobelprijswinnaar Wislawa Szymborska en schreef o.a. columns voor VRT-radio 1 en Cobra.

Roel Richelieu van Londersele was de eerste Gentse stadsdichter. Naast poëzie schrijft hij ook romans en thrillers. Recent kreeg hij de Herman de Coninck-publieksprijs en de Melopee Poëzieprijs. In het najaar verschijnt zijn nieuwe bundel De bruiden.
Maud Vanhauwaert schrijft en treedt op als tekstperformer. Ze debuteerde in 2011 met de poëziebundel 'ik ben mogelijk' en vertegenwoordigde België in de zomer van 2012 op het Wereldkampioenschap Poetry Slam.

Stijn Vranken is een Antwerps dichter en performer. Hij publiceerde o.a. de dichtbundels Vlees mij! en Wees gerust, maar niet hier en trad op verschillende culturele podia op, waaronder Zuiderzinnen, Nacht van de Poëzie en Koningsblauw. 

Wanneer: zaterdag 21 september 2013, 20 uur.

Waar: Jachthaven Herentals - Noordervaart

Kaarten: €10

Te koop: op de boot Dorian Gray (Jachthaven Herentals - Noordervaart), alle dagen open van 11.30 tot 20 uur, of via bankoverschrijving BE68 7310 2187 9434 (kaarten zijn dan beschikbaar op de avond zelf op de boot Dorian Gray).   Meer inlichtingen: Han De Houwer (0475 26 25 89) of Ronald Grossey (0496 16 35 81).